IMG 20200727 123508 resized 20200727 124740300_1440x961
Aquests dies s’estan posant nous tancaments d’al·lumini al Sant Esteve, entre d'altres actuacions. || Aj . Castellar
29/07/2020 Actualitat
Obres a tres escoles aquest estiu mentre s'encara un inici de curs incert

Les actuacions de millora es fan a l’institut escola Sant Esteve, al Bonavista i al Mestre Pla. Hi haurà noves mesures organitzatives, en els accessos i en la neteja de cara a la prevenció de contagis

Cristina Domene

Castellar del Vallès està preparant l’inici del curs escolar tot i que la situació que ens trobarem al setembre encara és incerta. El disseny que s’ha fet del curs, de moment, és presencial, però no es descarta modificacions en les directrius del departament d’Educació. “Hem de ser optimistes, però si som realistes hem de tenir en compte que encara  pot haver-hi canvis en les directrius. El fet que hi hagi un tant per cent més de mestres a cada centre permet la possibilitat de fer servir algun espai extra, però ens movem dins de la incertesa, hem de conèixer en quina situació estarem a mitjans de setembre”, ha manifestat el regidor d’Educació, Joan Creu.  


Malgrat no saber el que passarà, les escoles ja s’estan preparant per a la tornada: “Ens hem reunit amb les direccions de les escoles d’infantil i de primària públiques per acordar quines són les mesures a aplicar en la reobertura al setembre, seguint les directrius del departament d’Educació en relació amb la prevenció respecte a la Covid-19. Les actuacions estan relacionades amb els accessos, amb la neteja i l’organització interna d’algunes escoles, on s’han tingut en compte el criteri de les direccions”, ha detallat el regidor. En les reunions també s’ha tractat com s’arriba als diferents centres escolars: “En alguns casos també hi haurà reordenació del trànsit, com pot ser la proposta d’El Sol i la Lluna i el Sant Esteve”. L’objectiu és que no hi hagi aglomeracions d’alumnes i de famílies a les entrades i a les sortides. “Cada centre ha desenvolupat un pla específic. Alguns n’han optat per entrades esglaonades en funció del curs, altres han habilitat múltiples accessos”.


Actuacions planificades
A banda de les actuacions específiques de cada centre, l’Institut Escola Sant Esteve, l’Escola Bonavista i l’Escola Mestre Pla seran objecte aquest estiu de diferents actuacions de millora de les seves instal·lacions. Així, l’Ajuntament destinarà un total de 110.000 euros a la realització de diversos treballs de manteniment en aquests tres centres, que estaran a punt per a l’inici del curs vinent.
D’una banda, se substituiran per tancaments exteriors d’alumini els actuals tancaments de l’edifici d’educació infantil de l’Institut Escola Sant Esteve, amb l’objectiu de dotar l’equipament de més confort i seguretat, alhora que es millorarà l’eficiència i l’estalvi energètic del centre.


També s’està treballant en la substitució de la impermeabilització de part de la coberta de l’Escola Mestre Pla, un total de 250 metres quadrats, per una de nova amb millors prestacions tèrmiques i de resistència a les inclemències del temps.


Finalment, la tercera actuació en escoles que es durà a terme aquest estiu és la renovació dels lavabos de l’Escola Bonavista, concretament els dels edificis d’infantil i primària.


D’altra banda, també s’estan realitzant treballs de millora en les instal·lacions de la Sala Puigverd, una entitat que des de fa més de 30 anys es dedica a la neurorehabilitació pediàtrica integral. En concret, s’impermeabilitzaran 220 m2 de la coberta i es canviarà el paviment de parquet actual per un paviment vinílic. A més, s’ha substituït la porta principal d’accés per una d’automàtica, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i l’eliminació de barreres arquitectòniques. Aquestes actuacions tindran un cost de 30.000 euros.   

Comparteix
M'agrada
Comentaris