IMG 20210727 084516_1440x961
Una de les actuacions és la instal·lació de sostre nou a aulari de l’escola Bonavista || Aj. Castellar
30/07/2021 Actualitat
Obres municipals als equipaments durant l’agost

L’Ajuntament hi invertirà uns 50.000 euros a diversos centres públics mentre que la Generalitat actuarà a l’IE Sant Esteve per ubicar-hi 4 aules. També es faran vestidors femenins al Cortiella

Aprofitant el període de vacances escolars, aquestes setmanes l’Ajuntament està duent a terme diverses millores als centres educatius de la vila. Amb una inversió total de 50.000 euros, la Regidoria d’Espai Públic ha programat diverses actuacions a les escoles Bonavista, Emili Carles-Tolrà, Joan Blanquer i Mestre Pla, l’IE Sant Esteve i als espais educatius de la Unitat d’Escolarització Compartida de la Torre Balada i d’El Mirador.


A banda d’aquestes intervencions programades per l’Ajuntament, la Generalitat de Catalunya també ha de dur a terme aquest mateix estiu a l’IE Sant Esteve els treballs per habilitar quatre aules i construir un espai polivalent de 120 metres quadrats on s’ubicaran una sala per a professors i una aula d’audiovisuals. Les obres, valorades en 400.000 euros, són prèvies a l’ampliació i reforma necessària per acabar de transformar el centre en institut escola.


Intervencions municipals als centres 
Aquest és un resum de les intervencions programades aquest estiu als centres educatius.


A l’Escola Bonavista s’ha desbrossat un talús del pati i s’ha col·locat una barana de seguretat en tot el perímetre (01). D’altra banda, s’ha instal·lat un fals sostre al menjador per millorar-ne l’acústica. També s’ha instal·lat il·luminació de tipus led en aquest mateix espai, es pintaran les línies de joc de la pista poliesportiva del pati i es doblarà l’amplada de l’escala d’accés a la zona d’educació infantil. 


A l’Institut Escola Sant Esteve s’han col·locat uns contenidors provisionals per emmagatzemar diversos mobles dels espais que la Generalitat ha de convertir en aules.  També s’ha posat un nou sorral al pati i es renovaran uns tendals de l’edifici d’educació infantil.


A l’Escola Emili Carles-Tolrà s’ha renovat la xemeneia exterior de la sala de calderes per adequar-la a la normativa.


A l’Escola Joan Blanquer s’han renovat totes les piques dels lavabos (06), aules i vestidors. A totes, s’hi han instal·lat aixetes de pulsació suau i d’estalvi d’aigua. A més, s’estan duent a terme treballs de pintura al pati, a la pista poliesportiva i a l’entrada de l’escola.


A l’Escola Mestre Pla s’han reparat les porteries de futbol i també es pintaran les cistelles de bàsquet del pati. Els treballs de pintura continuaran en unes tanques, a les marquesines que fan de para-sol de les aules de secundària i a les línies de joc de la pista poliesportiva. 


A l’Espai de la Unitat d’Escolarització Compartida de Torre Balada s’adequarà el taller que fan servir els alumnes de la UEC, renovant l’equipament intern i la il·luminació.


Finalment, a El Mirador, s’adaptarà al llarg del mes d’agost el sostre dels tallers 3 i 4 per tal de millorar-ne l’acústica i que puguin ser utilitzats com a aules per als centres d’educació.


Intervencions en altres equipaments
D’altra banda, l’Ajuntament està executant aquestes setmanes els treballs d’ampliació dels vestuaris del camp de futbol Joan Cortiella - Can Serrador. Les obres, que suposaran una inversió d’uns 98.000 euros, responen a la necessitat d’incrementar els espais destinats a les jugadores de la UE Castellar i dels equips rivals. Així, s’habilitaran quatre nous vestuaris femenins a l’espai que ocupava un magatzem situat sota la graderia del camp. També s’està duent a terme l’arranjament d’una part del paviment de fusta del pavelló de Puigverd afectat pels tèrmits. En total es renovaran 30 metres quadrats de parquet. A més, també es repararan dues cistelles de bàsquet de l’equipament. L’actuació suma globalment una despesa de 9.000 euros.


Finalment, el mes de juny passat van finalitzar diverses millores a les dependències de la policia local. Al vestíbul s’ha instal·lat una porta automàtica de vidre i s’ha col·locat un vidre de seguretat a l’espai d’atenció ciutadana. També s’ha millorat l’espai destinat a armeria.


Al llarg de les setmanes vinents també està previst que comencin diverses obres en equipaments, com ara la reforma del Casal de Gent Gran de la Plaça Major i la renovació de la coberta de l’Espai Tolrà.

Comparteix
M'agrada
Comentaris