A7R09410 2_1440x961
La comunitat educativa de Castellar es va manifestar el 22 de març
13/05/2022 Actualitat
Nova tongada de vagues al sector de l'educació

Es faran els dies 17 i 25 de maig i el 2 i 9 de juny

Redacció

Els sindicats educatius de Catalunya han convocat quatre jornades de vaga a l’ensenyament al maig i juny del 2022. Són els dies 17 de maig, de 8 a 10 h; el 25 de maig, tot el dia; el 2 de juny, de 8 a 10 h, i el 9 de juny, tot el dia. Els docents fan una crida a aturar l’activitat i repetir les mobilitzacions dels cinc dies de vaga del març, i es tornaran a convocar manifestacions al carrer el 25 de maig i el 9 de juny, els dos dies que la vaga a les escoles serà durant tot el dia. Abans, el 14 de maig, sindicats, estudiants i famílies també han convocat una manifestació a Barcelona en defensa de l’educació pública i contra la gestió del conseller Josep Gonzàlez-Cambray.


Les convocatòries de vaga arriben després que Educació ha decidit tirar endavant l’avançament del curs escolar 2022-23 i no s’hagi reduït l’hora lectiva dels docents a primària i secundària a més de trencar negociacions. Els sindicats també demanen revertir les retallades de cara al curs que ve i estabilitzar la plantilla interina.


A  part d’aquestes jornades d’aturades, els representants dels docents tampoc no descarten una vaga indefinida coincidint amb el final del curs, tal com ja va avançar el sindicat Professors de Secundària. Fins i tot, apunten la possibilitat de fer aturades també al setembre, coincidint amb la represa de les classes.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris