equip adf_1440x961
L’equip dels ADF va presentar el nou vehicle per a les tasques de prevenció, un Toyota model Hilux Quim Pascual
20/06/2024 Actualitat
Nou vehicle per a l’ADF de Castellar

Els dispositius de prevenció d’incendis estan en funcionament a la vila des d’aquest mes de juny

Cristina Domene

Coincidint amb el període d’alt risc d’incendis forestals que ha començat aquest mes de juny i que es perllongarà fins al 15 d’octubre, l’Ajuntament de Castellar, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya tenen en marxa els dispositius de vigilància per a la prevenció i la intervenció en incendis forestals. “Malgrat que en els darrers mesos ha plogut, hem d’insistir en el fet que es planteja una campanya de risc d’incendi aquest estiu molt perillosa, una situació crítica, la situació de sequera no és conjuntural, ja és estructural del nostre bosc i, per tant, hem de mobilitzar tots els efectius i reclamar responsabilitat a la ciutadania en l’ús del medi natural”, va manifestar l’alcalde de la vila, Ignasi Giménez.


D’una banda, els voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) estaran actius durant tota la campanya d’estiu i molt especialment en cas d’activació del Pla Alfa en nivell 2 o superior, en què col·laboraran en el Pla d’Informació i vigilància contra incendis forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona. Les seves tasques són detectar qualsevol indici de foc. 


D’altra banda, el PVI inclou la contractació d’informadors que fan ruta en vehicle tot terreny per diversos municipis inclòs Castellar, amb la funció d’informar la població del perill d’incendi i de la prohibició de fer foc a menys de 500 metres del bosc.
A més, el Parc de Bombers Voluntaris estarà obert un mínim de 55 dies en aquest període, i comptarà amb 23 efectius de bombers i 3 vehicles d’extinció d’incendis. 


Pel que fa a Castellar Vell, l’àrea d’esbarjo compta amb un servei de vigilància  els caps de setmana i els dies festius des del 16 de març i fins al 13 d’octubre. Amb tot, les barbacoes queden tancades per al seu ús al mes d’agost i en cas d’activació del pla alfa en nivell 2 o superior.


D’aquesta manera, es dona compliment a la normativa de la Generalitat que posa com a condició que les àrees d’esbarjo, en període d’alt risc d’incendi, disposin d’un vigilant per al seu funcionament. La visibilitat d’aquest punt, a més, fa que s’integri en la xarxa de vigilància de cara a alertar de possibles incendis. 


També cal destacar que el dron de la Policia Local estarà plenament operatiu per dur a terme tasques de vigilància a l’entorn natural i que s’afegirà a les càmeres de videovigilància ja disponibles a Castellar Vell, el Puig de la Creu, El Balcó de Sant Llorenç, El Mirador i el Parc de Bombers. 


Nou vehicle per a l’adf
La tarda de dimecres es va presentar un nou vehicle destinat a l’ADF per a la realització de les tasques de vigilància, prevenció i  protecció civil. L’adquisició d’aquest vehicle, Toyota model Hilux, s’ha realitzat gràcies a una subvenció atorgada per l’Ajuntament i s’ha acabat d’equipar amb altres fons de finançament públiques gestionades des de la mateixa entitat. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris