B7R02860_1440x961
Rosa Sanz i Joan Creus durant la presentació de l’exposició ReHabilitem || Q. Pascual
16/02/2024 Actualitat
Nou impuls per a la rehabilitació d’habitatges i edificis

Segueixen les iniciatives per fomentar la rehabilitació amb una exposció i una taula informativa

Jaume Clapés Solé

“L’exposició ReHabilitem és una eina molt pedagògica per explicar millor les bondats de la rehabilitació d’habitatges i edificis i donar impuls als recursos Next Generation”, ha afirmat Rosa Sanz, Coordinadora de l’Àrea d’Urbanisme de la Diputació de Barcelona, durant l’acte de presentació de l’exposició al vestíbul del Mercat Municipal de Castellar. Joan Creus, Coordinador de l'Àrea de Desenvolupament Sostenible i Impuls Econòmic, ha estat l’encarregat de presidir l’acte.

 

Aquesta exposició vol ser “un mecanisme de sensibilització atractiu i interactiu”, ha dit David Mongil, cap de l’Oficina d’Habitatge de la Diputació, sobre els tres plafons que ja es poden consultar. En ells es destasa com la rehabilitació pot fer els edificis més confortables, més segurs, més accessibles, més eficients, més sostenibles, més saludables i més socials, d’una manera comprensiva per totes les edats, i els avantatges que comporta.

 

Joan Creus i Andrés Medrano presentant la taula informativa

Joan Creus i Andrés Medrano presentant la taula informativa || Q. Pascual

 

Com deia Sanz, l’exposició vol potenciar l’ús de les ajudes que la Unió Europea ha previst, a través dels Fons Next Generation, per a la rehabilitació energètica dels edificis. La taula informativa que s’ha celebrat a continuació, a la Sala d’Actes d’El Mirador, s’ha dedicat a aclarir els aspectes pràctics de la tramitació d’aquests ajuts de la mà de cinc professionals del sector.

 

A més, Andrés Medrano, Conseller delegat del Consell Comarcal del Vallès Occidental, també present a la Sala d’Actes, ha recalcat la importància de la rehabilitació per fer front als forts canvis climàtics que vivim i ha manifestat que en aquest aspecte “l’Administració pública ha d’estar al costat de la gent”.    

 

Els cinc tècnics durant la taula informativa: Mireia Figueras, Claudia Pecharroman, Víctor Forns, Oriol Farriol i Marta Pradal

Els cinc tècnics durant la taula informativa: Mireia Figueras, Claudia Pecharroman, Víctor Forns, Oriol Farriol i Marta Pradal|| Q. Pascual

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris