foto joves robotica singulars 2019_617x412
Un dels participants de la primera edició fent pràctiques de robòtica en una empresa. || CEDIDA
24/09/2020 Actualitat
Noranta joves de la comarca participen al projecte ‘Industrialitza’t i transforma el seu futur’

Castellar participa en aquesta iniciativa del Consell Comarcal adreçada a persones joves de la comarca inscrites en el Pla de Garantia Juvenil, d’entre 16 i 29 anys, en situació d’atur i en l’actualitat sense estar en cap procés formatiu

El Consell Comarcal engega la segona edició del projecte “Industrialitza’t i transforma el seu futur” que té per objectiu acompanyar i millorar l’ocupabilitat de persones joves en el mercat de treball donant a conèixer els sectors de pes de la indústria a la comarca i introduint-la com una opció de futur a la seva trajectòria professional. En la primera edició hi van participar 200 persones i es va assolir un 35% d’inserció laboral i/o educativa.

El projecte cobreix territorialment 18 municipis de la comarca. Es desenvolupa mitjançant una agrupació coordinada pel Consell Comarcal d’entitats públiques i privades. El projecte es porta a terme a 18 municipis de la comarca: Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç de Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, Montcada i Reixac,  Cerdanyola, Ripollet i Badia del Vallès. El projecte compta amb una subvenció pel Servei d’Ocupació de Catalunya, cofinançada pel Fons Social Europeu.

El projecte va dirigit a persones joves de la comarca del Vallès Occidental inscrites en el Pla de Garantia Juvenil, d’entre 16 i 29 anys, en situació d’atur i en l’actualitat sense estar en cap procés formatiu.  En total 90 persones joves seran ateses al conjunt de la comarca: 30 directament al Consell Comarcal (provinents de 15 municipis de la comarca) i la resta des dels ajuntaments de Badia del Vallès, Barberà del Vallès i Montcada i Reixac. El procés de selecció es farà a través del Servei Local d’Ocupació de cada municipi.

Els i les participants combinaran la formació amb les pràctiques no laborals en les següents especialitats a les empreses i institucions següents:

Control de qualitat a la indústria alimentària (Biotecnal S.A, Sant Quirze del Vallès)

Auxiliar d’operacions logístiques (Ajuntament de Polinyà)

Auxiliar de logística i carnet de carretoner (Grupo Hada, Cerdanyola del Vallès i Sant Cugat del Vallès)

Iniciació manteniment i robòtica industrial (Fundació Eurecat, Cerdanyola del Vallès)

Operacions industrials a la indústria tèxtil (Escola Tècnica del Vestir S.L, Sabadell)

Es desenvoluparan diferents actuacions  amb metodologies innovadores d’orientació i capacitació per al jovent per compartir coneixement i aprenentatge. Es faran sessions de coaching amb cavalls (Equinoterapia) i participaran en tallers d’activitats corporals i creacions musicals mitjançant les sessions amb Basket Beat, on treballaran el desenvolupament i creixement personal, la detecció de potencialitats i àrees de millora, etc. Una altra metodologia és el Desing Thinking, pensament de disseny, per oferir solucions i definir accions concretes.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris