image2_617x412
D'esq. a dreta: R.Garcia, J. Alonso-Cuevillas i P.Castellví - M. Muñoz
13/03/2019 Actualitat
“Ni hi ha rebel·lió, ni hi ha sedició, ni hi ha malversació”

El candidat de Junts per Catalunya a Girona, i advocat de Carles Puigdemont, Jaume Alonso-Cuevillas, va visitar la vila convidat per Junts per Castellar  

R.Gómez

Queden sis setmanes per a les eleccions generals del 28 d’abril, i poc més de dos mesos per a les eleccions municipals. La precampanya electoral de la doble cita a les urnes escalfa motors i es fa notar a Castellar del Vallès. De fet, Junts per Castellar va farcir l’agenda política de la setmana amb dos convidats d’alta volada: l’advocat de Carles Puigdemont, i ara cap de llista de Junts per Catalunya a la demarcació de Girona pel 28-A, Jaume Alonso-Cuevillas, i la jurista i periodista, Bea Talegón. El primer va fer parada a la vila dimarts passat.


“Això és imparable”. Amb aquestes paraules l’advocat Jaume  Alonso-Cuevillas va esperonar l’audiència dimarts passat. Prop de 200 persones, segons els organitzadors, van participar en la xerrada amb col·loqui obert que va acollir la Sala Blava .


Així, Alonso-Cuevillas, que és catedràtic de Dret Processal de la UB, va oferir una reflexió crítica sobre el judici a l’1-O, que va titllar de “procés  polític” i de “càstig”“El judici és una farsa i la sentència està decidida”, va asseverar.  “Ni hi ha rebel·lió, ni hi ha sedició, ni hi ha malversació. És un relat fictici”, va afegir. L’advocat també va qüestionar tant la instrucció com el desenvolupament del judici, que compta amb un president de sala “autoritari”, va dir.


En aquest sentit, el catedràtic va posar l’accent en què el poble català “no defallirà”. “L’estat espanyol farà implosió perquè està patint una crisi institucional i econòmica”, va apuntar.  “Això és imparable en la mesura que seguim mobilitzats de manera individual i col·lectiva, pacífica i cívica”,  va constatar.  L’advocat va demanar, en referència a les eleccions municipals, que el 26 de maig els ciutadans votin “en clau groga”.


Quant a la seva incursió en el món de la política com a candidat al Congrés de Junts per Catalunya a Girona, Alonso-Cuevillas va confessar que el va convèncer Lluís Llach. “Em va dir, com a amic t’ho aconsello, com a ciutadà t’ho demano”, va recordar el convidat.


Val a dir que Alonso-Cuevillas va estar acompanyat dalt de l’escenari per l’alcaldable de Junts per Castellar, Pau Castellví, i per Roger Garcia, membre de la candidatura local. De la trobada a l’Espai Tolrà, Castellví va assegurar que “ha estat un clam a favor de la justícia, la llibertat, la democràcia i la restitució del govern legítim de Catalunya”.  L’alcaldable també va destacar el pas endavant en la política que ha fet el catedràtic, que  en paraules de Castellví, “és un home de Dret que ha d’entrar en política per posar veu a la justícia a la seu de la política espanyola”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris