WhatsApp Image 2020 07 02 at 11.04.14_950x634
Nerea Rufat Tejada, educadora infantil i adoptant de la protectora Caldes Animal. || CEDIDA
10/07/2020 Actualitat
"Un animal requereix responsabilitat, temps i compromís"

La Nerea (21 anys) va adoptar el Kobe l’abril passat, durant el confinament, a Caldes Animal. Va ser un cop de sort per a tots dos. És una apassionada de la natura i de l’esport. Fins a la temporada passada jugava a l’FS Castellar de vòlei

Rocío Gómez

· Com vas entrar en contacte amb Caldes Animal?
Una de les treballadores és companya de feina de la meva mare, i a Caldes Animal acabava d’arribar una cadellada de gossos que ens va enamorar. A la protectora els animals disposen de molt espai individual, no són gàbies sinó petites parcel·les. Tenen molt bones condicions i es preocupen per trobar-los una llar.

 

· I et vas enamorar del Kobe. Quan el vau adoptar?
Sí! El vam adoptar el 18 d’abril. Sort d’ell, que ens va fer passar molt millor el confinament perquè va omplir la casa d’alegria i de vida. El Kobe és un cadell d’American Standford i té tres mesos. Com que el vam adoptar de tan petit, és molt dependent, sempre vol estar amb nosaltres. És afectuós, simpàtic i mogut, té caràcter però és molt obedient tot i ser un cadell. Estem encantats amb ell!

 

· S’ha adaptat bé a casa?
Quan va arribar a casa, el Kobe tenia només un mes i tenia una mica de por. Era un lloc completament nou, desconegut, i estava perdut, però s’ha adaptat molt de pressa i molt bé. El primer dia no va menjar res, però l’endemà ja havia agafat molta més confiança i en una setmana estava com si fes tota la vida que era amb nosaltres. Es porta molt bé per ser tan petit. Fa cas i respon a les ordres encara que de vegades és una mica trapella, però és normal perquè és un cadell! Quan em van ensenyar tots els seus germans se’m va fer molt difícil triar-ne un perquè me’ls hagués emportat tots a casa. Vam triar el Kobe pels colors que té. Ens va semblar molt original que tingués la cara de dos colors diferents.


· Havies tingut més animals abans del Kobe?
Un gat que em va acompanyar sempre, des que vaig néixer. Em vaig criar amb ell. També hem tingut hàmsters i tortugues. L’últim animal, abans del Kobe, va ser un gos. Fa un any que no el tenim. No sabria viure sense un animal al meu costat. Et donen molt d’amor i vida. 

 

· Et consideres animalista?
Estic en contra del maltractament animal i que es faci negoci amb ells, però no pertanyo a cap associació. Ara bé, en algun moment de la meva vida m’encantaria viure l’experiència de treballar o ajudar una protectora d’animals.

 

 · A l’estiu repunten els abandonaments. Hi ha qui no està preparat per cuidar d’un animal?
Hi ha gent que no és conscient de tot el que comporta tenir cura d’un animal. No estan preparats. Els animals necessiten bones condicions per viure, un bon espai, dedicar-los el nostre temps, estar per ells. Els has de treure a passejar, cuidar-los com cal i donar-los molt d’amor. No són una joguina. Tenir una animal requereix molta responsabilitat, temps i compromís.

 

· Com esperonaries la ciutadania perquè adoptés? 
El maltractament i abandonament d’animals és un problema que per desgràcia està a l’ordre del dia. Una de les solucions és adoptar i no comprar animals perquè d’aquesta manera donem una segona oportunitat a aquells animals que tant ho necessiten. A les protectores hi ha molts animals recollits del carrer, que han estat tota la seva vida tancats en un espai limitat. Com he dit abans, tenir un animal és una gran responsabilitat però l’amor que et donen és irreemplaçable. Voldria animar tots aquells que puguin adoptar, perquè aquests animals necessiten una família i mereixen una vida amb millors condicions que les que tenen.  Amb tot, tenim molta sort de tota la feina que fan les protectores, que salven la vida de molts animals, i els cuiden el millor que poden amb els pocs recursos de què disposen.

 

· Com serà el vostre primer estiu plegats?
Farem moltes activitats perquè pugui gaudir de la natura. Habitualment, estiuegem en una casa a la muntanya i ens l’emportarem amb nosaltres. Farem excursions amb ell i el portarem al riu. Encara no sabem si marxarem de vacances, però si ho fem, buscarem un lloc que acullin gossos i pugui venir amb nosaltres. No volem deixar-lo a casa, que  el cuidi una altra persona. Sempre comptem amb ell per a tot el que fem. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Extravertida 

Un defecte que no pots dominar?
Perfeccionista

Un personatge històric?
Anne Frank

Quin plat t’agrada més?
La paella

Un animal?
El dofí

Una pel·lícula?
‘Intocable’, d’O. Nakache i E.Toledano

Un llibre?
‘Elogi de la feblesa’, d’Alexandre Jollien

Un músic?
Melendi

Un viatge pendent?
Grècia 

Una ciutat?
París

Un racó de Castellar?
El Puig de la Creu

Comparteix
M'agrada
Comentaris