09 FEDAC_950x634
L'alcalde de Castellar i president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, amb l'alumnat premiat de FEDAC Castellar
11/05/2021 Actualitat
Missatges contra la violència masclista

Dos grups de FEDAC Castellar guanyen dos premis del concurs ‘Piula per unes relacions igualitàries i lliures de violències masclistes’

Jordi Rius

Dos grups de 3r d’ESO de FEDAC Castellar  han estat distingits amb els premis de la 8a edició del concurs ‘Piula per unes relacions igualitàries i lliures de violències masclistes’, que convoca el Consell Comarcal del Vallès Occidental.  


Aquesta edició ha suposat un canvi important respecte les edicions anteriors, modificant el concepte de participació existent fins aleshores de piulades i frases fetes. Ara s’ha convertit en un concurs visual, que permet acollir diferents disciplines artístiques per donar veu a la lluita contra la violència masclista. El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez,  ha apuntat que “des dels vostres centres i entitats heu posar molt d’èmfasi en treballar els valors del respecte, en donar visibilitat a situacions que es produeixen en la nostra societat, en sensibilitzar el jovent”.


Els alumnes Eva Paz, Carles Bosch, Judith Lune Oyombi i Lídia Zamora han obtingut el premi de la categoria de vídeo i arts escèniques pel vídeo Stop masclisme. “Hem agafat una entrevista de l’Emma Watson i n’hem extret algunes frases significatives contra el masclisme”, explica una de les alumnes, Eva Paz. L’altre grup, format per  Pau Estapé, Ganid Casajoana, Alèxia Escoda i Maria Moreno han fet un mural on han enganxat vuit fotos amb el missatge  central “Som iguals’ .


A més de FEDAC Castellar, també han resultat premiats els jovesde l’Institut Sabadell, Vallès i Joan Oliver de Sabadell, l’Esplai Boterut de Terrassa i la Unitat d’Escolarització Compartida de Cerdanyola. El concurs s’emmarca també dins de la campanya Piula, que també inclou tallers per a centres educatius i espais joves.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris