pole dance_1440x961
Míriam Blanco, instructora i emprenedora, al capdavant de Warm Up Pole Dance. || C. DíAZ
26/03/2021 Actualitat
Míriam Blanco: El 'pole dance' és molt més que un esport, és un art

Ara fa quatre anys, va enfilar-se en una barra i va sentir la llibertat. No només no n’ha baixat, sinó que ha emprès el seu negoci. Warm Up ofereix classes de ‘pole dance’ en una nau industrial de Sabadell 

· Què és el ‘pole dance’?
És una disciplina que, molts anys enrere, es duia a terme als clubs nocturns i que estava molt mal vista. Ara és molt més que un esport, és un art. Ballar a la barra és deixar-se anar, ser lliure, agafar el pal i ser tu mateixa. Ho treus tot, alliberes l’energia negativa dels moments en què et trobes pitjor. I és una pràctica que requereix molta força, molt entrenament i tenir el cos relaxat quan fas un exercici.  

 

· Per què el ‘pole dance’ és un art i no un esport?
No ho veig com un esport, encara que es faci aquesta relació perquè hi ha esforç físic, t’estàs cansant, fas molta força, abdominals, cames... Per això la gent pensa que ho és. Però, per a mi, és un art, com la dansa.
· Com vas anar a parar al món del ‘pole dance’?
Sempre m’ha agradat molt ballar, és una de les coses en què puc ser jo mateixa. Ara bé, em va obligar una amiga a provar-ho, perquè jo no volia. Va estar dos anys darrere meu, fins que vaig donar-li una oportunitat i em va agradar molt, ara fa uns quatre anys. Ella no es va apuntar, però jo sí. I ja m’hi he quedat fins ara.

 

· En quin moment decideixes emprendre un negoci, amb només 31 anys?
Feia d’instructora en unes instal·lacions i durant el confinament vam viure un moment molt crític. Va haver-hi moltes baixes, de gent que no volia seguir. Aleshores em vaig plantejar si seguia o feia un gran pas i m’arriscava. Sempre he pensat que volia treballar per mi mateixa, que muntaria la meva empresa. I vaig buscar una nau, per intentar fer-ho més gran i buscar una sortida. Vam obrir i ha anat molt bé, fins i tot ens hem sorprès. Pensàvem que a la gent li costaria més venir, però no. N’hi ha que venen moltes hores, hi ha gent que es passa tot el dia aquí. I jo súper contenta.

 

·  Warm Up United és molt més que les classes de ‘pole dance’.
Dins de Warm Up United hi ha les classes de pole dance. Però, a més, també fem teràpies naturals, quiromassatges i tenim una col·lecció de roba esportiva.

 

· El ‘pole dance’ s’ha pogut desempallegar d’aquest component eròtic dels inicis?
No, la gent encara pensa molt malament del pole dance. Creuen que, perquè t’hi dediquis, aniràs a qualsevol sala a ballar i a treure’t la roba. No hi té res a veure, és molt diferent a això. Sí que hi ha disciplines, com l’extreme exotic pole, en què es balla amb talons. Però són també disciplines esportives en què fas el mateix esforç.

 

· Per què aquests esports funcionals, com és el ‘crossfit’, guanyen terreny als gimnasos?
Des del meu punt de vista, és per la comunitat que s’hi fa. Com una família que et dona suport. Tothom s’ajuda entre tothom, les mateixes persones entrenen juntes. Fas un combo i tothom es para a mirar-te, a aplaudir-te. Si no et surt, t’animen. Et fan sentir com si no hi hagués res que poguessis fer. Potser aquest sector guanya terreny perquè al gimnàs estàs més sol, fas la teva rutina i no et motives tant.

 

· Costa atraure-hi els homes?
Costa molt, perquè encara es pensen que és de noia. Però per mi, fins i tot, se’ls dona millor a ells, perquè tenen molta més força i en res els surt. Potser el que porten pitjor els homes és el dolor de la pell quan freguen la barra. La pell crema i fa pessigades i surten els blaus. Però moltíssims nois, fins i tot a molts programes de televisió, ho fan. I ho fan molt bé. A mi m’encantaria que vinguessin més nois i que s’animessin, perquè els agradaria molt.

 

· Desenvolupes molta força.
Et queda el cos molt definit, molt fort. Ara bé, la gent pensa que et convertiràs en el Hulk, i no. Sempre treballes amb el teu pes, amb la mateixa força, no l’augmentes. No creix el múscul.

 

· Quines habilitats necessites?
Res... Només tenir moltes ganes d’aprendre i de treure energia, d’esforçar-te i constància, com a tot esport. És força de voluntat, independentment de l’edat. La meva mare també fa pole dance, pot venir tothom qui vulgui. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
La perserverança


Un defecte que no pots dominar?
Haig d’acabar el que començo


Una persona que admires?
Els meus pares


Un descobriment científic?
Els avenços en medi ambient i animals


Quin plat t’agrada més?
Les patates fregides


Un llibre
Qualsevol llibre de Walter Riso


Una cançó?
‘How you remind me’ de Nickelback


Una pel·lícula?
Dibuixos animats


Un viatge per fer?
Les illes Galápagos


Una ciutat?
Barcelona


Un somni?
Que no hi hagi maltractament a cap ésser viu

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris