A7306149_1440x961
Instant de la vacunació d'un jove castellarenc durant la marató organitzada al CAP per la Festa Major per vacunar sense cita prèvia ||Q. Pascual
13/09/2021 Actualitat
Més de 180 persones s'han vacunat sense cita prèvia per Festa Major

La majoria de castellarencs que van passar pel CAP per rebre el vaccí van ser adolescents dels 12 als 16 any

G. Plans

La Festa Major de Castellar, aquest any, també ha tingut una cara sanitària. El CAP va vacunar contra la Covid sense cita prèvia més de 180 persones el diumenge, des de les 12 h fins a les 18 h. Des de l'atenció primària valoren com un "èxit total" el resultat de la crida, que partia de l'objectiu de reforçar la la seguretat de la represa d'activitat, laboral i educativa, que comporta el setembre. Es van administrar primeres i segones dosis de Pfizer i Moderna.

 

Una part important de les persones que van passar pel CAP per rebre el vaccí sense cita prèvia van ser adolescents dels 12 als 16 anys, el col·lectiu d'edat que fa menys temps que té la possibilitat de vacunar-se. Al llarg del matí, l'arribada de joves acompanyats per pares va ser una constant. "Em fa molta por contagiar-me, i ara patiré menys", assenyalava la Lucía, una de les castellarenques menors d'edat que va assistir a la crida amb el seu pare i la seva germana. 

 

Un grup d'adolescents espera al CAP minut després de rebre la vacuna aquest diumenge de Festa Major || Q. Pascual

Un grup d'adolescents espera al CAP minuts després de rebre la vacuna aquest diumenge de Festa Major || Q. Pascual

 

 

En una de les entrades del centre d'atenció primària, es va instal·lar una carpa que donava accés en una sala, on s'esperaven grups de fins a sis persones. En qüestió de minuts, el personal sanitari procedia a administrar la vacuna. Abans de marxar, calia esperar uns 10 minuts per prudència. Fins a última hora es van presentar castellarencs a la crida, que va ser tan reeixida que es van haver de repondre les existències de vacunes al migdia.

 

Tot i que la majoria de vacunats van ser joves, també s'hi van presentar persones de més edat que, per diferents circumstàncies, anaven endarrerits en el procés. És el cas, per exemple, de la Mònica, que explicava que mesos enrere va rebre la primera vacuna, però després va contagiar-se de Covid i es va haver d'esperar per rebre la segona dosi. Altres castellarencs, com la Lourdes i el Pedro, acompanyats per la seva filla, van aprofitar que aquest dilluns de Festa Major era un dia no labioral a la vila per rebre la segona dosi el diumenge: "En cas de trobar-nos malament, demà tenim festa. Ens ho ha facilitat molt, era el moment perfecte", explicaven.

 

Tenint en compte que el percentatge de castellarencs majors de 70 anys que han rebut la pauta completa de vacunació és superior al 95%, la presència d'aquest col·lectiu a la crida va ser anecdòtica. Sí que hi van assistir força castellarencs dels 20 als 34 anys, en què el percentatge de vacunats ronda el 65%; i alguns dels 40 als 49 anys, en què és del 85%, aproximadament.

 

"Durant el matí, el punt de vacunació ha estat molt freqüentat. Ha estat un èxit", assenyalava la directora del CAP, Isabel Martínez.  Aquesta setmana, es continuaran ofertant cites prècies de vacunació al CAP de Castellar del Vallès. Es poden aconseguir al web https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacuna-covid-19/convocatoria/ciutadania/vacuna-sense-cita/. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris