Meritxell i Dèlia, les dues guanyadores de la 5a Beca Oriol Papell d'ERC - CEDIDA
Meritxell i Dèlia, les dues guanyadores de la 5a Beca Oriol Papell d'ERC - CEDIDA
23/05/2020 Actualitat
Meritxell Garcia Tantinyà i Dèlia Delgado Navinès, guanyadores de la Beca Oriol Papell

L’ajut per a estudis postobligatoris que impulsa ERC Castellar des de fa cinc anys, té una dotació de 2.000 euros

R.Gómez

Les joves estudiants Meritxell Garcia Tantinyà i Dèlia Delgado Navinès són les guanyadores de la cinquena edició de la Beca Oriol Papell. La primera, estudia el tercer curs del grau de Conservació i Restauració de Béns Culturals a l'ESCRBCC. “El projecte educatiu i personal de la Meritxell posa l’accent en la necessitat de conèixer i difondre el patrimoni històric i cultural per protegir-lo”, explica Sílvia Nicolàs, presidenta de la secció local d’ERC. “La Beca Oriol Papell contribuirà a tirar endavant el seu projecte de difusió del patrimoni entre els joves de Castellar del Vallès i rodalies per acostar-los a l'art i els béns culturals”, afegeix.

 

En el cas de Dèlia Delgado Navinès,  estudia un doble grau en Disseny Gràfic i Smart Design a l'ESDI. “El seu interès recau en desenvolupar creacions que serveixin com a crítica i/o mirall d'aspectes de la nostra realitat social, i fa servir el disseny gràfic com un sospir d'aire fresc, com a via d'escapament i de crida a la igualtat i la justícia social a través de la cultura i la poesia. El seu projecte incorpora un gran contingut social: justícia, feminisme, sostenibilitat, ecologia, igualtat o els drets fonamentals de les persones”, concreta la presidenta.

 

Val a dir que la beca, que s'adreça a joves estudiants de Castellar que vulguin cursar estudis postobligatoris, té un doble objectiu: d'una banda, recordar el regidor d'ERC Castellar, Oriol Papell, i de l'altra, potenciar i ajudar el talent castellarenc. “És una beca per premiar l’esforç i el talent dels joves castellarencs que estan estudiant. És per a nosaltres un honor poder seguir oferint aquesta beca, recordar l’Oriol i mantenir la seva memòria viva”, explica Nicolàs. Enguany, és l’edició que més candidatures ha registrat, una desena. “Tot i que són més que en altres edicions, ens agradaria que la nostra beca arribés a més estudiants”, reconeix la presidenta d’ERC Castellar.

 

Concretament, la Beca Oriol Papell s'adreça a estudis postobligatoris, des de batxillerat, passant per cicles formatius, graus universitaris, màsters o postgraus, entre altres cursos. L’import total de la beca es repartirà a parts iguals entre les dues guanyadores. “Totes dues guanyadores tenen projectes d'estudis i personals molt interessants, que aportaran el seu granet de sorra en la construcció d'una societat millor, i per això volem que la beca els pugui servir per seguir-los desenvolupant”, remarca. 

 

Finalment, l'ajut tindrà una dotació econòmica de 2.000 euros, 500 euros menys que en altres edicions. Nicolàs puntualitza que, en altres convocatòries, la secció local comptava amb ingressos que provenien de la Diputació de Barcelona, perquè el regidor Rafa Homet també era diputat en l’anterior mandat, fet que els va permetre ampliar l'ajut. En aquesta ocasió, només es finançarà amb una aportació del sou dels cinc regidors republicans que formen part del consistori. ERC Castellar preveu que l’acte oficial d’entrega de la beca a les dues guanyadores es faci de manera presencial al setembre, en el marc de la Festa Major, una activitat, però, que no es podrà confirmar i programar fins que remeti la crisi sanitària del coronavirus.

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris