17/05/2018 Actualitat
Medalla de la Vila per a l’INS Castellar

La proposta de la Comissió Municipal d'Honors i Distincions, es sotmetrà a l'aprovació del ple municipal de maig

La Comissió Municipal d’Honors i Distincions, formada per un representant de tots els grups municipals, va acordar el mes passat que se sotmeti a l’aprovació del Ple municipal de maig l’atorgament de la Medalla de la Vila a l’Institut Castellar, que aquest curs celebra el 30è aniversari.


Tal com s’explica a l’informe tècnic presentat a la comissió, la proposta té per objectiu “reconèixer la contribució del centre a l’educació i la formació” de diverses generacions de joves de Castellar del Vallès i Sant Llorenç Savall des de 1987. Segons l’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, l’atorgament de la Medalla de la Vila a l’INS Castellar permetrà posar en valor “la tasca de tot el professorat que ha format part dels equips docents per la seva contribució en el procés de formació d’adolescents i joves, així com de la resta del personal no docent i dels professionals  educatius i d’altres àmbits sociosanitaris que treballen braç a braç amb els de l’Institut”.


Quant a la proposta del guardó, el director de l’INS Castellar, Jaume Quera reconeix que “és un honor, ens fa molta il·lusió”.  Durant  més tres dècades, el que va ser el primer institut de Castellar del Vallès ha treballat de valent per “fer possible que aquestes generacions de castellarencs tirin endavant. Estem orgullosos de la feina que hem fet”, apunta Quera. “Som un institut públic i ens debem als alumnes i al poble. Això és justament el que hem intentat: fer poble”, conclou el director del centre educatiu. En aquest sentit, l’alcalde afegeix que la Medalla de la vila també “serà un reconeixement al temps dedicat per les famílies implicades en el bon funcionament de l’associació de mares i pares i al conjunt de la comunitat educativa per garantir la qualitat de l’ensenyament a Castellar”.


Cal destacar que la història de l’INS Castellar es comença a gestar a mitjans dels anys 80 quan els alumnes castellarencs que volien cursar estudis secundaris s’havien de desplaçar a l’IB ÈGARA, situat a la Mancomunitat Sabadell-Terrassa. A finals del curs 85-86 l’Ajuntament adquireix el Palau Tolrà i el cedeix perquè sigui la seu provisional del nou centre i extensió de l’IB Ègara. No va ser fins  el curs 93-94 quan l’institut estrena un equipament de construcció nova al sector d’Els Pedrissos, el que seria el primer institut de Castellar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris