PORTAVEUS MARGA FOTO_1440x961
Marga Oncins, durant una entrevista durant el primer confinament || L'ACTUAL
08/06/2021 Actualitat
Marga Oncins: "La pandèmia ha demostrat que el govern no està a l'altura"

El 15 de juny s’acompleixen dos anys del Ple de la Constitució de l’Ajuntament per als anys 2019-2023. Marga Oncins, regidora i portaveu de la CUP, valora l’equador del mandat municipal

Cristina Domene

Quin balanç fas del govern ara que s’arriba a l’equador del mandat?

D’aquests dos anys de mandat, un ha estat de pandèmia, això ha fet que l’activitat a tots nivells, polític i d’oposició, hagi baixat moltíssim. Precisament perquè ha estat una situació nova i diferent s’ha demostrat clarament que el govern no està a l’altura ni de bon tros. Són gestors del dia a dia que tenen una gran campanya de màrqueting al darrere, i de cada petita cosa s’han penjat moltes medalles. No hi ha un pla de futur, no hi ha accions decidides valentes davant d’aspectes socials, econòmics o mediambientals sinó que les coses li cauen del cel. Els hi ha caigut del cel el solar de la Playtex, la rotonda del Mercadona, el pla de gestió forestal per part de l’associació de propietaris forestals de Castellar del Vallès, però no són temes que ells hagin estat treballant de manera àrdua. No saben treballar en equip, no saben acceptar les col·laboracions d’altres partits i sobretot de col·lectius. I les entitats quan volen fer coses els hi posen traves. O què s’ha fet pels joves? Res. Han estat els grans oblidats de la pandèmia. Davant de la crítica, el seu posicionament és d’alliçonament i condescendència constant. Per tant, hem pogut aportar poc. I quan som crítics amb la seva actuació, el que es fa és manipular els articles, com el que vam fer a l’Actual sobre la rotonda del Mercadona. Ni tan sols tenim veu.


Com valoreu des de la CUP la gestió de la pandèmia al municipi ara que es veu la llum al final del túnel?

De portes endins fan el que els dona la gana. Ells decideixen sobre les nostres propostes i ens informen a misses dites, però de portes en fora s’han penjat una gran medalla de diàleg i d’obertura de mires. També tenim claríssim que la gestió de la pandèmia és difícil i que han tingut molt mala peça al teler, i ho assumim. El que passa és que si la voluntat, que és la seva, és fer feliç a tothom, perquè és un govern molt populista, és difícil que les coses surtin. Durant la pandèmia es va parlar de la targeta moneder, on és? S’ha parlat de donar suport a l’emprenedoria local, doncs, no hi ha cap plataforma d’impuls de comerç local. On està la gestió cap als adolescents i cap a l’oci? Es van negar en rotund a plantejar res alternatiu per la Festa Major.  Vam marxar de la taula de crisi perquè se’ns plantejaven qüestions tècniques i nosaltres vam dir, ‘no som tècnics, som polítics’.


Què destaqueu del paquet d’inversions extraordinàries previstes aquest any de gairebé 8 milions per afrontar la crisi Covid-19?

Evidentment que, si s’han de gastar diners, s’han de gastar en, per exemple, habitatge social i aquí sempre estarem al costat. La nostra crítica no va per on es gasten els diners sinó com ha vingut tot donat. Nosaltres estarem molt a sobre per veure com es fan aquestes inversions.


Com afronta el vostre grup la segona meitat del mandat?

El nostre objectiu, vist que no podem col·laborar ni participar en res, és fiscalitzar de manera activa. Empènyer una miqueta perquè facin aquelles coses que es van comprometre a fer: la targeta moneder, la defensa del medi ambient, el comerç local... Hi estarem a sobre i empenyent, no només criticant.

 

Podeu escoltar l’entrevista de manera íntegra en el següent podcast:

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris