24 marc pineda RGB_617x412
Marc Pineda, influencer fitnes
12/04/2019 Actualitat
Marc Pineda: "En un canvi, el 75% és alimentació, el 15, exercici i el 10, descans"

Als 15 anys va decidir fer un canvi en el seu cos i explicar la seva transformació en el canal de youtube ‘Pine’. El Marc combina els estudis d’informàtica amb la seva passió pel món del fitnes 

Cristina Domene

· Tens 18 anys i als 15 anys vas decidir fer una transformació del teu cos. Perquè?
No em sentia a gust amb el meu cos. Era molt prim, pesava 52 kg, tinc un metabolisme ectomorf, això vol dir que no engreixes fàcilment tot i menjar, i escoltava comentaris de la gent, dels amics... I vaig decidir fer un canvi. Primer vaig pensar en anar al gimnàs, però em feia molta vergonya i un dia, quan anava cap a casa des de l’institut, vaig fixar-me en les barres de la plaça de Carcassona. Hi havia ambient i vaig començar a iniciar-me. Tot i que la majoria eren més grans, em van anar ensenyant. I així va ser el meu inici. Vaig estar set mesos fent barres i després ja vaig passar al gimnàs. 

 

· Vas buscar un entrenador que t’orientés?
No, ha estat tot pel meu compte, gràcies a YouTube. Tot el que sé ho he tret de vídeos d’altra gent que es dedica al món del fitnes. 

 

· Tenies cap objectiu concret?
No en xifres. El meu objectiu era veure’m millor. Tot i que sempre tens algun referent, alguna persona que et motiva i a qui vols assemblar-te. Quan feia tres mesos ja vaig començar a copsar els primers canvis. Vaig notar que m’agradava, tant com evolucionava el meu cos com l’esport que feia. 

 

· Ho combinaves amb una alimentació concreta?
Al principi, no. I això és un error molt gran. I no m’agrada dir dieta, el que faig és cuidar la meva alimentació i tampoc estic obsessionat amb les calories diàries. Els estudis diuen que quan vols transformar el teu cos, el 75% vindrà per l’alimentació, el 15% per l’exercici i el 10% pel descans.

 
· Ha estat una obsessió per a tu?
Bé, es podria interpretar com a una obsessió, però en aquest món, o t’obsessiones, en el sentit de la constància, o no ho pots portar a terme. Però no és una cosa exclusiva, és a dir, jo no he deixat d’estudiar, ni he deixat de banda a la família o als amics. És més un nou estil de vida. 

 

· Ja has arribat al teu objectiu?
Ja m’agrada molt com estic, ara és mantenir-me. Jo no vull ser un culturista, el que m’agrada és un cos estètic, bonic i sa. És millor mirar-te al mirall que a la bàscula. Jo em peso una vegada al mes. No m’agrada viure en números. I tenir aquesta rutina tan marcada m’ha aportat moltes coses. El canvi més gran que he fet és d’actitud. Abans era una persona molt tímida, em costava obrir la boca. Ara soc més obert, soc constant i responsable. M’ha ajudat en tot. 


· A més, comparteixes la teva transformació a les xarxes socials. A Youtube tens 16.195 subscriptors i un vídeo amb 1,5 milions de reproduccions. A Instagram 12.500 seguidors.
El vídeo que té ara un milió i mig de visualitzacions, que és de la meva transformació dels 15 als 16 anys, vaig dubtar molt si pujar-lo o no. Tenia por als judicis. El vaig pujar i als dos minuts vaig esborrar-lo perquè em feia por exposar-me. Però finalment em vaig mentalitzar, vaig pensar que potser altres persones es podien sentir identificades amb mi. Vaig aconseguir unes 1.000 visites, i al cap d’un any i mig, més o menys, em van començar arribar notificacions, de seguidors i de visualitzacions i em vaig adonar del seguiment que havia tingut. Al mes, ja tenia un milió. És el vídeo de transformació més vist en parla hispana. 

 
· Això et va animar a continuar amb el canal?
Sí, perquè la gent em va començar a preguntar, a animar a donar les gràcies perquè els motivava a fer el seu canvi. M’han fet milers de preguntes sobre rutines, exercicis, alimentació... i he intentat respondre-les totes. I a partir d’aquí, he anat pujant vídeos amb els meus errors, el meu entrenament... Crec que l’èxit ve perquè molta gent s’ha identificat amb mi i m’han enviat també les seves transformacions.  

 

· Defenses el ‘mens sana in corpore sano’?
Sí. Els joves ens hem de preparar, estudiar, tenir les coses clares, evitar les drogues. Jo des dels 15 anys estic treballant en el meu futur. M’agradaria dedicar-me al món de la nutrició i de l’entrenament personal, anar a l’estranger per aprendre idiomes i conèixer com es viu el fitnes a d’altres països.  

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Constància


Un defecte que no pots dominar?
Impacient


Una persona que admires?
Christian Guzman


Quin plat t’agrada més?
Patates al forn amb allioli de la mare


Un exercici?
‘Press’ superior


Un viatge pendent?
A Nova York


Un músic?
M’agrada la música pop


Un llibre?
‘Los 88 peldaños del éxito’, d’A. Pérez


Una pel·lícula?
‘El gran showman’, M. Gracey


Un indret?
Andorra


Un comiat?
Que vagi bé!

Comparteix
M'agrada
Comentaris