7R 06024_1440x961
Marc Gorriz, restaurador i president de Comerç Castellar Quim Pascual
11/12/2020 Actualitat
Marc Gorriz: "Qui no faci el salt a la digitalització, es quedarà enrere"

Al juny prenia les regnes de l’associació de comerciants de Castellar. D’esperit inquiet, el seu cap no para de barrinar i té molt clar que tots els sectors econòmics han d’anar a l’una per superar la crisi actual

· El teu caràcter inquiet fa que siguis a molts fronts?
Sí, indiscutiblement. De petit, al col·legi ja era molt nerviós. Potser no havia dirigit aquesta energia cap al costat que tocava. Sempre m’havia agradat treballar a l’exterior. Quan em van dir si volia estudiar o treballar en aquella típica xerrada que tens amb els pares, vaig decidir estudiar alguna cosa que em portés a l’exterior. Vaig decidir estudiar ser tècnic jardiner. Vaig acabar en un divendres i dilluns ja m’estaven contractant. Vaig estar en una empresa de jardineria durant 10 anys.

 

· Què et va passar ara fa 5 anys? 
Em van operar d’una osteomielitis. D’una primera operació que em van fer quan tenia uns 15 anys, resulta que es va quedar un bacteri dins de l’os. I en una baixada de defenses es va anar reproduïnt i menjant-se l’os. Em feia molt mal la cama, però no sabien de què. Em van fer una ecografia, i era tan greu que en una setmana ja estava operat. Al sortir de l’operació, va ser tornar a veure el món d’una manera diferent. La jardineria no em podia durar tota la vida i la cama no podria aguantar el ritme de 10 o 12 hores seguides. Vaig canviar el xip i em vaig començar a dedicar al que faig ara. Tenir un restaurant, després un altre, emprendre, en definitiva. 


 
· Vas començar des de zero... 
Sí, i amb zero coneixements en hostaleria. Havia treballat de petit netejant barques a Cadaqués i de jardiner després. Vaig començar al Mito Sushi tenint de soci Ivan Manrique, del Nigromante, i més tard em vaig quedar com a únic propietari.

 

 · Es nota d’alguna manera el teu passat de tècnic jardiner? 
En una cosa, que ja havia portat equips. Coordinar un equip en jardineria o fer-ho en hostaleria és diferent, però en definitiva estàs coordinant un equip. Has de veure els punts forts d’uns i els punts febles d’altres i intentar-los cohesionar de la millor manera perquè tot tiri endavant de la forma més fàcil.

 

· Estàs al front del grup Gorman, que inclou els restaurants Mito Sushi, Bruna Grill i La Balena, de moment...
Sí, la principal novetat és que el Mito es trasllada al costat del Bruna, paret amb paret. Ocuparà el local del que havia estat l’outlet de Luque Sabaters, que tindrà l’outlet i la botiga en el mateix local. Organitzativament ens anirà molt bé, qui està més il·lusionat és el repartidor, que havia d’anar d’un local a l’altre. Amb el trasllat, també hi ha una qüestió d’estalvi econòmic i de subministraments.

 

· Escoltant-te, desprens molta il·lusió amb els projectes.
Soc molt positiu. On hi ha crisi o un problema, hi veig oportunitats i coses positives. Amb aquesta crisi del coronavirus, cal reiventar-se en els negocis de restauració.  Si la digitalització del negoci estava prevista a cinc anys vista, ho estem comprimint a un any. Qui no faci el salt a la digitalització, es quedarà enrere. És que no hi ha més.


 
· Diumenge, Comerç Castellar organitza la Fira de Nadal. Com es presenta?
Vam agafar amb molta il·lusió saber que podíem fer-la. No serà com sempre l’havíem vist i l’havíem viscut als carrers del centre. Ara serà més obert, a la plaça d’El Mirador, amb un únic sentit de caminar, d’entrada i sortida amb límit d’aforament. No sabem quants comerciants s’hi apuntaran. Abans només havien de treure la botiga al carrer, ara hauran de desplaçar-se a la plaça d’El Mirador.

 

· Què et semblen els llums de Nadal d’aquest any?
Es nota que s’ha augmentat el pressupost. A més, l’associació de comerciants ha fet el logotip dels 40 anys de l’entitat en led i el col·locarem a les tres entrades del poble. S’han posat arbres de Nadal a les places Llibertat, Fàbrica Nova, Catalunya i Europa i Comerç Castellar hi ha posat unes bústies perquè els nens hi dipositin les cartes per als Reis Mags.

 

· Com serà el consum a les festes?
Les compres s’estan allargant en el temps. Com que hi ha moltes restriccions en la mobilitat,  la majoria de compres s’estan espaiant i fent de manera digital. Espero que els comerços, però, puguin fer una bona campanya de Nadal. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Soc molt nerviós
Un defecte que no pots dominar?
Soc molt impacient de vegades
Una persona que admires?
Tothom qui em pot aguantar
Un cantant?
Frank Sinatra
Quin plat t’agrada més?
Patates fregides
Un llibre?
Llegeixo més aviat la premsa
Una sèrie?
‘Billions’
Un paisatge?
Cadaqués
Un racó proper?
Sant Feliu del Racó
A què dediques el teu temps lliure?
Tinc poc temps lliure
Un comiat?
‘Adiós, adiós, adiós’

Comparteix
M'agrada
Comentaris