lluissalamanca2_1440x961
Lluís Salamanca, Míster Internacional Girona 2020. || @LLUISSALAMANCATORRES
17/07/2020 Actualitat
Lluís Salamanca: " No només es premia el físic. Busquen una persona polivalent"

Mai ha fet de model, però no descarta dedicar-s’hi en el futur. La proposta de participar en un concurs de bellesa va arribar sobtadament. El seu món, de moment, és el fitnes: és un entrenador que prioritza la salut per davant de l’estètica

Cristina Domene

· Com acaba un castellarenc representant Girona en el certamen Míster Internacional Espanya?
El director de Míster Internacional España, Cres del Olmo, en va contactar a través del meu compte d’Instagram. Em va sobtar molt perquè no he estat mai model ni tampoc tinc moltíssims seguidors a la xarxa social. Però m’ho van plantejar, em van proposar directament si volia representar Girona, perquè tinc un apartament a Platja d’Aro i faig molta vida per allà, i vaig dir que sí.

 

· I no et va sobtar?
Sí, al principi vaig pensar que era una broma. Sempre he tingut curiositat pel món de modelatge, però mai m’atrevia i ara m’he decidit. Vaig veure que la proposta anava de debò, i poc temps després ja em van fer una entrevista. D’això ja fa cinc mesos. 

 

· En aquests cinc mesos t’has hagut de preparar?
Aquest certamen ha sigut diferent pel tema del coronavirus. Jo m’he estat preparant a casa i no només físicament. He estudiat cultura general, he estudiat sobre Girona, també informant-me sobre el funcionament d’aquests concursos... Al certamen hi ha tota mena de proves.  

 

· La gala final és el 24 de juliol.
Sí, però diumenge 19 ja marxem tots cap a Marina d’Or, a Orpesa, a Castelló, on tindrà lloc el certamen. Estarem tota la setmana que ve concentrats allà i ens ensenyaran com desfilar, com modelar. Hi ha diferents proves: desfilar en banyador, vestit regional i vestit de gala. Proves físiques, com una mena de triatló adaptat i entrevistes personals, en què el jurat valora els nostres coneixements però també la naturalitat i la seguretat, per veure com ens en sortim. El dia de la gala final, 24 de juliol, farem desfilades davant el públic.   

 

· Quin és el teu punt fort?
Jo em veig fort en les proves físiques, perquè em dedico al món del fitnes. Soc entrenador personal. I també em veig preparat per a l’entrevista. Em considero molt natural, no intento jugar cap paper. Em considero amable i humil. 

 

· I com serà el certamen amb les noves mesures de seguretat? 
Per desfilar serà l’únic moment que no portarem mascareta, però fora d’aquí, la portarem contínuament. Hem de seguir un protocol molt estricte. Fins i tot el públic que vingui a la gala estarà separat per taules i per famílies.  

 

· Què està suposant per a tu aquesta experiència?
Mai de la vida em pensava que em pogués passar això, per tant, és un repte i a mi m’encanten els reptes. Soc un noi molt aventurer, em llanço de cap a la piscina. Estic molt content per tot el que estic aprenent i també perquè coneixeré molta gent. Conviurem uns dies amb els místers i les miss d’altres províncies i a mi m’agrada molt relacionar-me amb altres persones i parlar, perquè aprens moltíssim.   

 

· Moltes persones consideren que aquests certàmens són arcaics i que defensen la imatge física per sobre d’altres valors.
Jo no hi estic d’acord, perquè no només es premia el físic. Busquen una persona polivalent. Tenir cultura, estudis, tenir do de gents, saber estar, saber parlar...

 

· Creus que xarxes socials com Instagram magnifiquen aquesta obsessió per la imatge?
Molta gent ho veu com postureig, jo, en el meu cas, ho considero un canal, una forma de mostrar la teva feina que et pot oferir moltes oportunitats. Com a entrenador personal, gràcies a les xarxes socials, he pogut tenir molts clients i aconseguir molts contactes. 

 

· Cap a on t’agradaria encarar el teu futur? 
Espero que se m’obrin portes perquè he descobert que m’agrada el món del modelatge. Però vull continuar amb el món de l’esport, perquè és la meva passió, i vull opositar per ser mosso d’esquadra. Intentaria combinar-ho tot per encarar el meu futur i tenir estabilitat. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Empàtic


Un defecte que no pots dominar?
Tossut


Una persona a qui admires?
El meu avi


La teva paraula preferida?
‘Disfrutar’


Quin plat t’agrada més?
Anyell al forn 


Un viatge pendent?
Bali


Un tipus de música?
Hip-hop


Una pel·lícula?
‘Gladiator’, de Ridley Scott


Un esport?
La cal·listènia


Un somni?
Ser el millor en el que faig


Un comiat?

Que vagi bé

Comparteix
M'agrada
Comentaris