IMG 3046 22_1440x961
Mireia Freixa durant la conferència || J. Clapés
20/02/2024 Actualitat
Lluís Domènech i Montaner passa per l'Aula

L’auditori ha acollit la conferència dedicada a l'arquitecte modernista

Jaume Clapés Solé

La sessió de l'Aula d'Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès d'aquesta setmana s'ha dedicat a la figura de l'arquitecte Lluís Domènech i Montaner. La conferència ha anat a càrrec de Mireia Freixa, Catedràtica emèrita del Departament d'Història de l'Art de la UB i Acadèmica de número de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.


Freixa ha fet un repàs de l'arquitectura modernista i, per tal d'entendre la figura de Domènech i Montaner, l'ha comparat amb arquitectes coetanis que van tenir més reconeixement a l'època, com Gaudí.


També ha destacat dos edificis de Reus que els usuaris de l'Aula podran visitar pròximament. Per una banda, l'Institut Pere Mata del que la conferenciant n'ha dit: "es tractava d'un frenopàtic, i és l'antecedent directe de l'Hospital Sant Pau. El més interessant és que l'atenció mèdica era per a tothom igual. Separats per classes, això sí".


Per altra banda, Freixa he destacat la Casa Navàs, de Reus també. I ha postulat: "crec que deu ser l'únic edifici modernista intacte, sense cap reforma, del s. XX". I també ha afegit que ella l'anomena "Casa Navàs Blasco, i a la Casa Batlló, Casa Batlló Godó, i a la Casa Milà, Milà Segimon", ja que en moltes ocasions, per si faltaven motius, les construccions es finançaven amb els diners provinents de la fortuna d'elles.

Comparteix
M'agrada
Comentaris