Foto Llenguaferits. 1. DSC05229 (2)_1440x961
Jessica Neuquelman i David Vila i Ros, Llenguaferits || Foto: Francesc Vilaclara
17/03/2022 Actualitat
Llenguaferits, un món de llengües

Jessica Neuquelman i David Vila i Ros, que s'anomenen "llenguaferits", van protagonitzar la sessió de L'Aula dimarts passat

L'AULA

Les llengües són un dels grans patrimonis de la humanitat. No només serveixen per entendre'ns, sinó que són uns instruments incomparables d'identificació col·lectiva i de cohesió social i, alhora, maneres úniques i genuïnes de veure el món. Així, cada cop que desapareix una llengua, desapareix també una cosmovisió. I els catalans, de llengües en situacions complicades, en sabem una mica. 

 

Jessica Neuquelman i David Vila i Ros, que s'anomenen "llenguaferits", ens van presentar una conferència magnífica, a dues veus, sobre aquest món de llengües i, especialment, sobre la situació actual del català. Van tenir la capacitat de fer amena i entretinguda una qüestió que genera debats agres, tot sovint apocalíptics. La seva actitud positiva i un activisme optimista van permetre sensibilitzar sobre la importància de valorar les llengües d'arreu i, sobretot,  de viure i reivindicar la pròpia parla, amb normalitat i naturalitat, sense prejudicis i amb l'afany de conservar i enriquir el nostre patrimoni lingüístic. 

 

El seu projecte "Llenguaferits" s'ha concretat en l'enregistrament de diversos vídeos, en què, tot voltant pel país, han entrevistat gent interessant per expressar la diversitat i la riquesa lingüístiques del català.  Com bé diuen, a la fi, "aprendre llengües és divertit i es pot fer de maneres originals". I, a més, "és un crit a favor d'apujar l'autoestima per la llengua de cadascú". Aquests vídeos es poden trobar al seu compte d'Instagram (@llenguaferits).

 

Recupereu el podcast de la conferència dels 'llenguaferits'

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris