cues vacuna_1440x961
La cua per vacunar-se sense cita prèvia arribava de l'entrada del CAP fins a l'escola Joan Blanquer || C.D.
04/12/2021 Actualitat
Llargues cues per vacunar-se sense cita prèvia

La jornada de vacunació ha desbordat les previsions i durant el matí hi havia fins a 4 hores d'espera per ser vacunat

Després que la darrera marató de vacunació sense cita prèvia transcorregués plàcidament el passat 12 de setembre, coincidint amb la Festa Major, la d’aquest dissabte ha estat ben diferent. Al migdia encara hi havia llargues cues de persones disposades a vacunar-se, gent que ho feia per primera vegada però sobretot nombroses persones grans que volien posar-se la tercera o de record. L’exigència del certificat Covid-19 per a entrar a bars, restaurants, gimnasos o residències i l’aparició de la nova variant Òmicron que anuncia una sisena onada de la pandèmia virulenta, han reactivat un procés de vacunació que estava funcionant amb compte gotes.

 

A mig matí ja s’havien vacunat més de 100 persones però el fet que el CAP només hagi obert un sol punt de vacunació ha generat un gran embut perquè, segons testimonis directes, ja hi havia gent fent cua a les 7 de la matí, una hora abans que obrís el CAP. La jornada es perllongarà fins a les 20 hores i també hi haurà la possibilitat de vacunar-se sense cita prèvia el pròxim diumenge, 12 de desembre.

 

El veí Francisco Muñoz, de 70 anys, s'ha posat la dosi de reforç en la jornada de vacunació  sense cita prèviaEl veí Francisco Muñoz, de 70 anys, s'ha posat la dosi de reforç en la jornada de vacunació  sense cita prèvia ||C. Domene

 

La lentitud per entrar a posar-se la vacuna –més de  quatre hores han apuntat les persones que ho han fet- ha generat malestar entre la gent que feia cua. Chema, un veí de 55 anys, que s’ha posat la primera dosi ho expressava d’aquesta manera tot just després de vacunar-se: “Sap greu per la gent més gran, de 70 anys i 80, fent hores de cua des de les 6 del matí. Hi ha només una persona vacunant i haurien d’haver posat més personal o fer-ho d’una altra manera”. Altres testimonis també expliquen que molta gent gran ha volgut avançar-se a la cita prèvia per a la dosi de record perquè al CAP estaven donant cita a un mes vista.

 

Segons ha pogut copsar L’ACTUAL, a la sala d’espera moltes persones grans també expressaven dubtes de com obtenir el certificat covid, un fet que posa en evidència la bretxa digital. En aquest sentit, la gent gran pot passar pel Casal Catalunya i allà trobaran un punt TIC on els ajudaran a descarregar-se el certificat Covid.

Comparteix
M'agrada
Comentaris