WhatsApp Image 2021 07 07 at 21.26.29_617x412
Laura Triviño, Responsable de l’agència de viatges Ambartours
16/07/2021 Actualitat
Laura Triviño: "Quan trepitges Àfrica, una part de tu s’hi queda"

Viatjar per escoltar el batec d’altres cultures, com una experiència transformadora i enriquidora. Aquesta és la filosofia de la Laura (47 anys)  i de l’agència que dirigeix des de fa dues dècades a Castellar, Ambartours

Rocío Gómez

· Quants viatges has fet fins ara?
No n’he fet prou! Diria que més d’una vintena, però no te’ls puc comptar. Em queda molt per descobrir. No he estat a tots els continents i m’agradaria trepitjar Oceania, visitar Nova Zelanda i Austràlia.

 

· La passió per viatjar et ve de petita, de les vacances familiars?
És una cosa que he descobert de més gran, sobretot arran del primer viatge que vaig fer a Àfrica, al Senegal. Fa més de vint anys. És un país que em va enamorar pel contrast cultural i em va despertar el cuquet de viatjar. T’adones que existeix un altre món i això em va enganxar.

 

· Per què et va atrapar Àfrica?
És un continent que quan el trepitges una part de tu s’hi queda. Té quelcom màgic, com per exemple, el cel durant la nit. Hi he tornat més d’una vegada i he visitat diversos països, com Etiòpia. 

 

· Quin és l’últim gran viatge que vas fer abans de la pandèmia?
Precisament va ser Etiòpia, el febrer del 2020.  Era la segona vegada que el visitava. En el primer viatge vam visitar la vall d’Olmo, al sud, on hi ha la concentració més gran del món de grups ètnics. En l’últim, el desert de Danakil, a Tigre, que ara està en conflicte. En aquells moments es començava a parlar de la Covid-19, però ens ho miràvem des de fora. Veies algunes persones amb mascaretes a l’aeroport, però no t’imaginaves tot el que vindria. Vam tornar a casa el 15 de febrer, i després va arribar la pandèmia i el confinament.

 

· Ets partidària d’apagar el telèfon mòbil durant els viatges?
Totalment. És difícil però necessari, perquè vius una experiència diferent. Quan l’apagues t’adones com d’enganxats n’estem, i no només la gent jove, sinó tothom. Quan deixes de banda el mòbil, estàs amb la gent amb qui vas i no hi ha res més, sense cap distracció. Es tracta de viure el present, el moment, i això sovint ens ho perdem si estem pendents del telèfon. Els records van més enllà de penjar una fotografia a Instagram. Fins i tot sembla que el temps s’estiri, que sigui més llarg. El telèfon ens aïlla perquè volem ser a tot arreu.

 

· Hi ha alguna ciutat que t’hagi robat el cor?
Nova York. És una ciutat que hi tornaria un cop a l’any. És diferent segons l’època de l’any, de contrastos, molt canviant, on sempre pots trobar coses noves per descobrir i per gaudir, molt atractiva culturalment. Si mires amunt, és com estar dins d’una pel·lícula. Cada estació té el seu encant, hi ha un gran canvi de temperatura d’una època a una altra, i això la transforma completament.

 

· Per què és important viatjar?
Per sortir de la teva zona de confort i descobrir altres maneres de viure, de fer, conèixer moltes persones, capbussar-te en altres cultures i canviar la teva visió del món. De cada viatge tornes una mica renovat, i comprens que qüestions que per a tu són grans problemes potser en altres llocs no ho són tant. Viatjar és un aprenentatge. T’adones que hi ha gent que viu amb el que té, és feliç i a més ho comparteix. És una manera d’obrir la teva ment, canviar de rutina. Aprens moltíssimes coses, sobretot que som molt afortunats. És molt enriquidor, com també ho és llegir, que és una altra manera de viatjar.

 

· Quin és el plat més curiós que has tastat arreu del món?
Els insectes, en un mercat. No soc ni de picants ni de menjar coses si no sé d’on venen. Ara bé, m’agrada molt tastar la fruita del país que visito, especialment la dels països tropicals.

 

 · És moment d’apostar pel turisme de proximitat?
I tant, perquè els diners es quedin a casa! A Catalunya tenim molta sort perquè tenim de tot: mar, muntanya i moltes propostes culturals.  Es nota que la gent té ganes de viatjar i, encara que no ho sembli, estem tancant viatges fora d’Europa, a destinacions com Tanzània. La gent necessita sortir de la rutina i també descansar. 

 

· On marxaràs de vacances?
Si podem, al setembre aprofitarem la Festa Major i ens escaparem a les Canàries. Ara tenim molta feina a l’agència. El primer gran viatge que m’agradaria fer és al Japó.   

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Generosa


Un defecte que no pots dominar?
Soc massa autoexigent


Una persona que admires?
El psiconeuroimmunòleg Xevi Verdaguer


Quin plat t’agrada més?
Els canelons de la meva mare


Una sèrie?
‘The Crown’


Un llibre?
‘Ébano’, de Ryszard Kapuscinski
 

Un grup de música?

Keane
Una ciutat?


Un viatge pendent?
El Japó


Un racó de Castellar?
El Puig de la Creu


Un somni?
Que s’acabi la Covid-19 i gaudir de la vida

 

Àudio
Comparteix
M'agrada
Comentaris