6Q2A2093_617x412
La programació va incloure dues actuacions musicals, la de Lòxias i The Kings Kiss - Q.Pascual
17/12/2018 Actualitat
La Marató de Castellar recapta 4.155 euros per lluitar contra el càncer

Aquest diumenge, una vintena d'entitats va fer possible la campanya solidària, a la plaça del Mirador

G.P

Al llarg d’aquest diumenge, la vintena d’entitats que van oferir activitats per recaptar fons per la Marató de TV3, aquest any enfocada a lluitar contra el càncer, van aconseguir 4.155 euros. A Catalunya, per altra banda, aquesta edició de la campanya solidària va arribar a una xifra rècord, 10.715.430 euros.

 

Actuació del Ball de Gitanes, a la plaça del Mirador - Q.Pascual

Actuació del Ball de Gitanes, a la plaça del Mirador - Q.Pascual

 

La jornada castellarenca de la Marató es va concentrar a la plaça del Mirador, durant el matí. Després que l’any passat no se celebrés, la manera de recaptar fons d’aquesta edició va ser a través d’una polsera, amb un preu de 2 euros, que servia per poder participar en les activitats proposades per associacions i col·lectius. “Vam pensar que seria un sistema fàcil per a tothom. Buscàvem una recaptació que fos molt popular, que a la gent no li fos complicat participar”, explica Rafael Serra, president del Centre Excursionista de Castellar, entitat organitzadora de la Marató a Castellar. A més, també es va oferir una xocolatada amb melindros a 1 euro, “encara que hi ha gent que dóna més, com 5 euros”, explica Emilia Bravo, una de les voluntàries també del CEC.

 

Com a reclam per assistir a la jornada, la programació va incloure dues actuacions musicals, la de Lòxias i The Kings Kiss. Les entitats, per altra banda, van oferir tastets d’esport, tallers o exhibicions. A més del CEC, va participar-hi l’ETC, els Capgirats, els Ball de Bastons, el Ball de Gitanes, Colònies i Esplai Xiribec, l’Hoquei Club Castellar, el Club Bàsquet Castellar, el Club Atlètic Castellar, els Bombers Voluntaris, l’ADF, el Club d’Escacs Castellar, l’escola El Sol i la Lluna, el Grup Pessebrista i l’Associació Zumberes. Al mateix temps, el Banc de Sang va instal·lar un autobús per a la campanya de donació d’aquestes festes. “El més important és que un bon grup d’entitats són capaces de mobilitzar gent. Vam ser capaços d’aglutinar un esforç i fer una cosa molt bonica”, considera Serra, que era la primera vegada que organitzava una campanya d’aquesta magnitud.

 

Durant el matí, els clubs esportius de la vila van permetre fer un tastet - Q.Pascual

Durant el matí, els clubs esportius de la vila van permetre fer un tastet - Q.Pascual

 

El diumenge va començar amb una mica de neguit a causa del temps, ja que totes les activitats eren a l’aire lliure. Des de l’organització, admeten, tenien “una mica de nervis”. Tot i això, el dia va sortir rodó: “La gent, sobretot els nens petits, a qui les activitats anaven orientades, van poder gaudir d’una bona jornada”, expressen. És per això que volen agrair a totes les persones que van fer possible viure aquesta campanya a Castellar, a més de l'Ajuntament, “per fer una empenta al que és l’objectiu, la lluita contra el càncer”.

 

Diferents entitats van oferir tallers, com els Capgirats, que van ensenyar a fer castells - Q.Pascual

Diferents entitats van oferir tallers, com els Capgirats, que van ensenyar a fer castells - Q.Pascual

 

 

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris