Núria Roig i Ignasi Rehues, nous responsables de La Taverna del Gall_617x412
Núria Roig i Ignasi Rehues, nous responsables de La Taverna del Gall - Q. Pascual
22/02/2018 Actualitat
"La idea és fer poble. Oferir una taverna com les d'abans"
Ella s'encarrega de la sala. Ell, de la cuina. I tots dos junts, de les tasques empresarials. El 8 de setembre va reobrir la Taverna del Gall, un lloc emblemàtic ubicat en la part antiga de la vila on menjar bona cuina catalana
Cristina Domene
· Teníeu alguna relació anterior amb el món de la gastronomia?
Ignasi: Jo fa 20 anys que faig de cuiner en diferents establiments. La meva formació és autodidàctica perquè jo vaig estudiar filologia, però quan vaig acabar la carrera, també eren dies de crisi i hi havia poca feina de filòleg. Com que sempre m'havia agradat la cuina, m'hi vaig posar, i fins ara.
Núria: A mi sempre m'ha agradat i he treballat en el món de l'hostaleria, a temporades. Ell s'encarrega de la cuina i jo d'atendre la sala, i quan ens treiem el davantal, les feines empresarials les dividim.

· Com us vau decidir per la Taverna del Gall?
N.: Jo vaig de tant en tant a la botiga de segona mà que hi ha al costat, que és dels mateixos propietaris que el local de la Taverna. Un dia em van ensenyar el local i em vaig enamorar. És un lloc emblemàtic i de referència de Castellar.

· Què podem trobar a la taverna?
Bona cuina i un lloc que vagi una mica més enllà. La ubicació ajuda molt, estem en la part antiga de la vila, en un local històric. És un lloc tranquil, acollidor i el que pretenem no és només que sigui un lloc on menjar bé amb uns preus populars, sinó un lloc on pots anar a menjar i beure i estar amb els amics. I si t'arrenques a cantar, et deixem cantar... Volem ser un punt de trobada i un punt on tu sàpigues que allà pots estar a gust. Donar aquest component social al qual voldríem arribar a través de trobades culturals, unir el fet gastronòmic amb lleure.

· Què us agradaria organitzar?
Tenim ganes de fer coses d'àmbit cultural, però som dos i tot just estem arrencant. Però de cara al futur ens agradaria organitzar actes. Des d'exposicions o recitals de poesia a tastos de vins o formatges.

· Quin tipus de menjar trobem a La Taverna del Gall?
I.: Cuina catalana, de mercat, amb productes de bona qualitat i amb preus raonables, perquè no sigui un exercici de finances anar a dinar fora amb la família. Fem cuina de temporada. La carta la tenim fixa i els menús... anem jugant.
N.: A més, hem apostat molt pels productes de proximitat. Els llegums són ecològics i són de Sentmenat, tenim, per exemple, pèsols negres, que és típic de la zona de Casserres; l'oli de Siurana; tenim una bona taula de formatges i tots són catalans, una carta de vi, també tots catalans... intentem buscar productes de la terra i també del poble. El codony és d'aquí, del carrer Caldes; el pa, del Forn Viñas.

· Oferiu menús?
I.: Tenim menú de migdia de dimecres a dissabte i carta els vespres de dijous a dissabte i diumenge al migdia. Obrim a les 10 i també es pot fer el cafè i l'esmorzar. El menú és de 12 euros i de 18 els dissabtes. La quantitat és de taverna. Són tres primers i tres segons. En els tres primers, gairebé sempre hi ha una amanida, una crema o una sopa i un plat principal. I de segon, acostumo a preparar dues carns i un peix, a vegades algun ou.
N.: Procurem que sigui un menú equilibrat. A més, nosaltres mengem allà cada dia i els diumenge, també oferim brasa.

· Quins plats podríem destacar de la carta?
I.: Tots! Fem plats sans, estofats, amb coccions llargues...
N.: Tot i això, hi ha alguns plats que agraden molt, com el timbal de galta amb bolets, melmelada i formatge fos; l'escabetx de pollastre amb cítrics o el bacallà, a la llauna o amb sobrassada i mel...
I.: La cuina casolana ha evolucionat. Això no impedeix que un dia en un menú fem un cuscús o un curri perquè és quelcom que els catalans ja mengem, perquè ens ha arribat, com van entrar els canelons al segle XIX. La modernitat, moltes vegades, està en la presentació. L'escabetx és molt antic. Fem una botifarra amb ceba mel i gingebre, que és una recepta medieval. És modern fer receptes medievals? Trobo que sí avui dia perquè la tecnocuina ha derivat la cuina cap a un cantó, que és vàlid, però no és el que ens apassiona més a nosaltres.

· En què us diferencieu dels altres?
Sobretot pel local. No tenim res de l'IKEA. Vam decidir que res de grans superfícies. Hem traslladat els nostres valors a la filosofia del nostre negoci. Part de la decoració és antiga. Apostem pel reciclatge. No cal tirar-ho tot, les coses serveixen durant molts anys. Els quadres que tenim són paisatges dels rodals de Castellar. La idea és fer poble, recuperar el sentit de poble. Una taverna com les d'abans.

11 respostes
Un tret principal del teu caràcter?
Núria: Constància / Ignasi: Feinaire

Un defecte que no pots dominar?
N.:Perfeccionisme / I.: lmpacient

Una persona a qui admires?
N.: La bona gent / I.: José Mújica

Un lloc per descobrir?
N.: La Vall Fosca / I.: El Delta de l'Ebre

Quin plat t'agrada més?
N.: Els de l'Ignasi / I.: Els que feia la meva mare

Un llibre?
N.: Els tècnics / I.: 'L'escuma dels dies'

Una música?
N.: El blues / I.: Extraperlas

Un color?
N.: Tots / I.: El groc

Una pel·lícula?
N.: Les de riure / I.: 'Blade Runner'

El secret està en...?
N.: Ser feliç / I.: El sentit de l'humor

Un objectiu?
N.: Tirar endavant / I.: Viure

Comparteix
M'agrada
Comentaris