Simulació de la futura àrea de jocs infantils del parc Catalunya_617x412
Simulació de la futura àrea de jocs infantils del parc Catalunya - Ajuntament
22/06/2016 Actualitat
La bassa de la plaça Catalunya es convertirà en un espai de jocs d'aigua al 2017
La intervenció suposarà que una gran part de la superfície actual de la bassa, de 700 metres quadrats, es destini a l'àrea de jocs
Redacció
L'Ajuntament de Castellar del Vallès convertirà la bassa de la plaça de Catalunya en un espai de jocs d'aigua. El consistori està treballant en l'elaboració d'un projecte per tal que aquesta àrea lúdica es posi en funcionament l'estiu de 2017.
La intervenció, que està inclosa en la previsió pressupostària d'inversions per a l'any que ve, suposarà que bona part de la superfície actual de la bassa, de 700 metres quadrats, es destini a diversos jocs que funcionaran a l'estiu amb polsador i mitjançant un circuit d'aigua tancat i reciclable.

L'espai, amb sòl de formigó, mantindrà una bassa de dimensions molt més reduïdes que l'actual que encerclarà l'escultura de la balena, obra de l'escultor Joan Coderch i que es va instal·lar quan es va inaugurar la plaça l'any 1995.

alternativa per combatre la calor Segons ha explicat l'alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, "la bassa de la plaça Catalunya s'ha convertit amb els anys en una instal·lació obsoleta, amb un alt cost de manteniment i neteja". Amb la reforma que es vol impulsar al 2017 "el que fem és adaptar-la i donar- li un nou ús que ens permetrà tenir una alternativa per combatre la calor".

Per complementar la seva funció lúdica, el projecte de reforma de la bassa de la plaça Catalunya també inclourà la col·locació de nou mobiliari urbà a l'entorn d'aquest nou espai. "L'objectiu és rendibilitzar un espai important del nucli urbà que fa set anys ja va ser objecte d'una millora per donar-hi una major obertura i especialitzar els diferents espais de lleure", explica Giménez. Recentment, l'àrea de jocs infantils també va ser objecte d'una profunda remodelació amb l'estrena de nous elements.
Comparteix
M'agrada
Comentaris