04 ERC_617x412
Membres de l'Assemblea de Dones d'ERC, durant la presentació de l'exposició - F. Muñoz
19/02/2019 Actualitat
L’Assemblea de Dones d’ERC prepara l’exposició ‘La dona de la meva vida’

La mostra, que s’exposarà al Casal Catalunya a partir del 16 de març, serà un homenatge a una generació de dones silenciades però que han estat cabdals per a la societat  

R.G.


"Elles també fan història. Homenatge a les grans dones". Així anuncia l'Assemblea de Dones d'ERC l'exposició 'La dona de la meva vida', una mostra que està preparant el col·lectiu i que s'inaugurarà el pròxim 16 de març al Casal Catalunya per a la Gent Gran.


La proposta, que neix en el marc dels actes reivindicatius del Dia de la Dona, també coincideix amb el primer aniversari de l'Assemblea de Dones d'ERC, que es va crear el 8 de març de 2018. "Farem un recull de dones importants de la nostra vida. Àvies, besàvies, rebesàvies... Són dones que potser han estat oblidades per la història, que potser no van tenir vides distingides o exemplars, però que van tenir una contribució important a la nostra societat", explica Sílvia Nicolàs, Secretària de la Dona de la secció local d'ERC. En aquest sentit, l'homenatge que proposa ERC es materialitzarà en una exposició que integrarà textos i fotografies què explicaran la trajectòria vital de les protagonistes. "Són històries de sacrifici, de lluita, de dedicació a la família i als fills", apunta Nicolàs.


Per tal de recopilar el material per a l'exposició, la secció local d'ERC fa una crida a la ciutadania perquè enviïn les imatges i els textos explicatius sobre les dones que volen homenatjar al correu ladonadelamevavida@hotmail.com. Malgrat que a hores d'ara comptem amb alguns testimonis com a punt de partida per a la mostra, l'Assemblea de Dones d'ERC posa l'accent en què l'exposició és oberta a tota la ciutadania, tant a entitats com a vilatans a títol personal. Les fotografies i la informació relacionada amb les seves protagonistes es recolliran fins al 8 de març. L'exposició s'inaugurarà el 16 de març a partir de les 11.30 hores al Casal Catalunya, i hi romandrà durant tres setmanes.


Val a dir que es tracta d'un projecte que, tal com recorden les organitzadores, va sorgir de les dues membres més joves del col·lectiu. "És una manera de reforçar la posició i la importància de les dones en el dia a dia", explica una de les joves impulsores de la proposta, Alba Sánchez. "En el meu cas, considero que la meva mare hauria de ser una de les dones homenatjades", afegeix. "Ens volem emmirallar en el seu coratge, en la seva fortalesa per tirar endavant, però no en la seva submissió imposada", apunta Ger Sánchez, que també forma part de l'entitat."Moltes de les protagonistes de l'exposició aportaran una nova visió per a les dones joves. És una manera de donar-les veu ara, perquè en el seu dia no van tenir l'oportunitat", constata Dolors Ruiz, membre de l'Assemblea de Dones d'ERC.

 

En referència al despertar feminista d'alguns sectors de la societat, Ruiz remarca que  "cada vegada més, les dones ens apoderem les unes a les altres. Cada cop hi ha més actes feministes, més denúncies. Les dones ens fem costat, hi ha més complicitats, i això fa ens deixem d'amagar com fins ara havíem fet". Quant a la Vaga Feminista que s'ha convocat per al 8 de març, i en referència a la resta d'actes de la jornada reivindicativa, el col·lectiu d'ERC anuncia que donaran suport a la vaga i participaran en les iniciatives que es programin a la vila.

Comparteix
M'agrada
Comentaris