11/08/2020 Actualitat
Junts per Castellar demanarà al ple que no es cedeixin els romanents de tresoreria a l’Estat

La formació política critica com el Ministeri d’Hisenda i la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP) pretenen mobilitzar els superàvits municipals contra la pandèmia, proposta que ara mateix no té majoria al Congrés per ser aprovada

 

Junts per Castellar ha manifestat públicament la seva “oposició frontal a la cessió dels romanents de tresoreria de l’Ajuntament de Castellar del Vallès al govern espanyol, com preveu l’acord establert entre el Ministeri d’Hisenda i la FEMP”. El govern central proposa que els ajuntaments cedeixin voluntàriament el superàvit a l'Estat a mode de préstec, a canvi de recuperar de manera immediata un 35% de l'aportació en dues anualitats (2020-2021) per destinar a accions determinades i la resta en 15 anys a partir de 2022. La mesura, però, que haurà de passar pel Congrés en forma de decret durant el mes de setembre sembla que està molt lluny d’aprovar-se: fins a una quinzena de partits, que sumen unes 190 diputats –la majoria al Congrés són 176- ja s’han mostrat contraris (PP, Vox, Ciutadans, ERC, Junts, PNV, Bildu, Navarra Suma, Compromís, Foro Asturias, PRC, Coalición Canaria, Nueva Canarias, BNG).

 

La formació política castellarenca ha informat en un comunicat que presentarà una moció al proper ple de setembre demanant a la resta de grups municipals fer un front comú contra aquesta proposta i “desobeir Hisenda si fos necessari”. En el cas de Castellar, aquests romanents suposen més de 4 milions d’euros. “Ara més que mai, amb la crisi sanitària, social i econòmica, és quan necessitem disposar d’aquests estalvis per tal de poder costejar les despeses extraordinàries a les que hem de fer front com a municipi”, apunta Junts.

Comparteix
M'agrada
Comentaris