donaciosanggener22_950x634
Donants castellarencs que s’han apropat al CEC a la jornada d’avui / L.C. 
13/01/2022 Actualitat
Avui, jornada de donació de sang al CEC

L’última onada de Covid ha impactat en el ritme de donacions i la demanda. En aquests moments es necessiten 1.100 donacions per dia

Cristina Domene

Avui, el centre excursionista de Castellar acull una marató de donació de sang, avançant-se a la que es farà aquest cap de setmana a Barcelona. L’última onada de Covid ha impactat en el ritme de donacions i la demanda, i és per això que des del banc organitzen una marató de donació de sang. Gala Cortel, de l’àrea de promoció del Banc de Sang i Teixits explica que s’ha avançat aquestes jornades en algunes poblacions com Castellar: “Sempre al gener fem una marató perquè és habitual que al Nadal baixin les donacions, però aquest any tot s’ha avançat per la 6a onada, que ha impactat encara més a les donacions”.

 

El 2021 Castellar del Vallès va batre el rècord de donacions amb 753. El 2020 se’n van registrar 578, i el 2019, 542. Unes dades molt satisfactòries per al Banc de Sang i de Teixits de Catalunya. “Estem encantats i en nom de totes les persones que necessiten sang felicitem a tots els veïns i veïnes de Castellar per aquests fantàstics resultats”. El fet és que en aquests moments hi ha molta població positiva en Covid-19 i “no poden donar sang fins que passin 28 dies després de recuperar-se de la malaltia i això ens ha afectat i ha incrementat una mica les necessitats dels malalts”.  

 

Aquest matí a la seu castellarenca hi ha un degoteig de donants que han demanat cita prèvia. Una d’elles la Marina, que dona sang per segona vegada. “Tinc un cosí a l’UCI des de fa un any i ho està passant malament, tot el que pugui fer per ajudar els altres, ho faré”. El Xavi, un altre donant, assegura que no costa fer-ho i a més afegeix: “crec que és bo fins i tot per a un mateix”.

 

La jornada de donació al CEC continua aquesta tarda entre les 16.30h a 20.30h. Per donar sang cal pesar més de 50 quilos, tenir entre 18 i 70 anys i gaudir d’un bon estat de salut. Les dones poden donar sang un màxim de tres vegades l’any i els homes, quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos. Si has patit la Covid-19 hauràs d’esperar un mes per poder donar.

Comparteix
M'agrada
Comentaris