A7R01559_1440x961
Jessica Aroca, entrenadora personal Quim Pascual
05/02/2021 Actualitat
Jessica Aroca: "És molt important saber a quines mans deixes la teva salut"

Al capdavant de Nou Core, és entrenadora personal i assessora nutricional amb 20 anys d’experiència en el sector del Wellness i del Fitness. Propugna la bona condició física com una via a la felicitat

 

Guillem Plans

· Ets una addicta a l’esport.
Sobretot a l’estil de vida saludable, que inclou l’esport, el fitness, tot el que et fa sentir bé per dins i per fora. 
A les endorfines, al fet de sentir-te genial i de fer coses que pensaves que no podies fer. En un moment com el d’ara, a més, és molt important despertar les hormones de la felicitat, la serotonina. 

 

· Optes per l’ensenyament.
Sóc una persona a qui li agrada ajudar, m’encanta sentir-me útil. I que la gent al meu voltant se senti feliç, també em fa sentir feliç a mi. És  una mica egoista, fins i tot. M’encanta ensenyar. 

 

· Per què sou importants els instructors?
Sobretot en aquesta època Covid, en què estan de moda els entrenaments en línia, cal recalcar que no és el mateix ser entrenador que ser un ‘enterat’. I a les xarxes socials, n’hi ha molts. A l’hora d’entrenar, és molt important saber a quines mans deixes el teu cos i la teva salut. Pot ser que et facin fer 40 esquats i acabis amb la ròtula desfeta. És perillós. Per tant, és molt important tenir un instructor, amb formació, que sàpiga què fa per no lesionar-te, per no desequilibrar-te, ni fer-te fer res que pugui ser perjudicial per a la teva salut.  

 

· Però patiu per si us deixen en perill d’extinció?
La qualitat sempre guanya. El que no vol qualitat, potser fa dues classes en línia amb qualsevol youtuber sense formació i a la quarta es lesionarà. No són la nostra competència.

 

· Per què decideixes emprendre un negoci per primera vegada? 
Quan fa 20 anys que treballes en la mateixa branca, i has fet tot el que es posa de moda, arriba un punt que vols fer alguna cosa més. I vaig voler perseguir el meu somni. Com deia abans, sobretot m’agrada ajudar la gent a tenir salut, i en aquest sentit el millor és fer entrenaments personals. L’empresa és un nadó, i m’he hagut de reinventar per la Covid, però he tingut molt bona acollida de gent interessada, amb qui ja ens coneixíem. 

 

· Per què el pilates viu un bum?
T’aporta equilibri entre el cos i la ment. I una manera de treballar des de la musculatura més profunda. És una manera de posar-te molt fort, de mica en mica, sense pressa, sense desequilibris. A poc a poc i bona lletra. El pilates és bo per treballar pel que vol molta canya i pel que té alguna lesió. I ara la gent prioritzant la salut. Tenir moltes coses materials no serveis de res, si no tens salut. 

 

· El vostre lema és “el plaer de sentir-te únic”. Què vol dir això?
Jo treballava a grans gimnasos. I està molt bé. Però si a cada classe hi van 50 persones, com a instructora no puc arribar a tothom i cobrir les seves necessitats. Quan corregia a algú i em girava, ja hi havia una altra persona fent un moviment inadequat. L’entrenament personal, de màxim quatre persones, és el plaer de sentir-te únic. No ets un número més que fitxa i fa una classe i veu l’espectacle de la professora. 

 

· Com és una persona esportista amb bona salut mental?
Una persona equilibrada. A qui li agrada entrenar, però que no deixa de fer coses per entrenar, que gaudeix dels amics, de la família, del treball. De les coses de la vida. 


· Al final ens farem grans, i després de perdre el físic, ens haurà de quedar això, la salut mental.
El físic des de la perspectiva estètica sí que es perd. Però el d’una persona que està en forma, saludable, no marxa. Pots tenir 86 anys i tenir una forma física que molta gent de 20 anys no té. 

 

· Som una societat obsessionada amb el culte al cos?
Més que obsessionada amb el culte al cos, som una societat que s’obsessiona amb l’estètica. Potser les xarxes socials en tenen una mica de culpa. 

 

· Treballes en un món molt masculinitzat?
Depèn de la branca del fitness. Hi ha diferents perfils. Tot, el món sencer, està masculinitzat, crec. És una cosa que de mica en mica s’ha de canviar, però que no es canvia. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Carinyosa


Un defecte que no pots dominar?
La gelosia


Una persona a qui admires?
A tothom qui es pugui empoderar


Quin plat t’agrada més?
La pasta


Un llibre?
La biografia de Pilates


Un viatge?
Cap  Verd


Una pel·lícula?
‘Dirty Dancing’


Un animal?
El gosset


Una cançó?
‘Sunday Bloody Sunday’ d’U2


Un racó de Castellar?
El Nou Core


Una manera de desconnectar?
Una sessió d’’spinning’ amb música

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris