El ‘graffiti’ es pot veure des de la plaça Vella. || #nathurefree (Instagram)
El ‘graffiti’ es pot veure des de la plaça Vella. || #nathurefree (Instagram)
29/01/2020 Actualitat
Intervenció artística a una façana de Castellar

‘Somriurem quan tot falli’ és la frase que es pot veure en un ‘graffiti’ pintat al casc antic

Marina Antúnez

Des la plaça Vella de Castellar, els veïns i veïnes han pogut observar com, en una paret que dona a un pati d’una finca particular, s’hi ha pintat  un gran mural, un graffii on hi destaca la frase “Somriurem quan tot falli”, extreta de la cançó Somriurem de l’àlbum El cor de la terra de Txarango.  També, al costat dret, un gran gira-sol.

Aquesta nova pintada de grans dimensions, que s’aprecia des del carrer al casc antic de la vila, pren forma i decora la nova llar del Dani Coma, la Maria Hernández, i les seves dues filles, la Rita i la Lola. La idea de pintar aquest mural urbà va ser de la família. Quan encara vivien al carrer del Retir, “la Lola va escriure aquesta frase al vidre d’una de les finestres de casa i, quan vam marxar d’allà, també ens vam voler emportar la frase, d’alguna manera”, explica la Maria.

 

La pintura es va començar fa uns mesos; l'artista va pintar amb l'ajut d'unes bastides. || CEDIDA

La pintura es va començar fa uns mesos; l'artista va pintar amb l'ajut d'unes bastides. || CEDIDA

 

L’obra ha estat plasmada per un artista de Castellar “veí nostre”, que ha estat pintant la paret durant uns dos dies, des del mateix pati, amb l’ajuda d’una bastida per accedir a les parts més altes de la paret. El Dani explica que “la frase de Txarango és positiva i optimista, i el dibuix del Gira-sol és perquè es tracta d’un flor molt lluitadora, que mai es rendeix i sempre busca el sol”, afegeix Coma. Com que l'obra s'exhibeix al casc antic, s'han hagut de respectar una sèrie de requeriments, "com que el color no fos agressiu amb l'entorn, etc", afegeix la Maria.

 

‘Graffiti’ és  un terme que prové de l’italià ‘graffiti’, plural de ‘graffito’, que significa marca o inscripció feta rascant o ratllant un mur. El concepte ha evolucionat fins a convertir-se en pintura mural.   

 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris