HIDRANT_950x634
Una imatge d'un dels hidrants que ha instal·lat el Consorci a 12 EDAR, entre elles la de Castellar
13/04/2023 Actualitat
S'instal·la un hidrant a l'EDAR de Castellar per obtenir aigua regenerada

El Consorci Besòs Tordera ha accelerat la instal·lació d'aquests sortidors en estacions depuradores dotades d’estacions de regeneració d’aigua

Redacció

Amb motiu de la forta sequera que està patint Catalunya i davant la declaració fa unes setmanes, per part de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), de l’Estat d’Excepcionalitat, que limita alguns usos de l’aigua potable per als diferents usuaris i en prohibeix altres per als ajuntaments, com el reg (excepte el gota a gota o regadores en alguns casos) i la neteja (usos permesos només amb aigua d’origen freàtic de pous no potables o amb aigua regenerada procedent d’estacions depuradores d'aigües residuals ( EDAR), el Consorci Besòs Tordera ha accelerat darrerament la instal·lació d’hidrants a 12 de les seves estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) dotades d’estacions de regeneració d’aigua (ERA) per fer possible la càrrega de cisternes amb aigua regenerada per a usos municipals. Entre les dotze EDAR que disposen ja d’aquests sortidors hi ha la de Castellar del Vallès a més de Caldes de Montbui, Granollers, la Garriga, la Llagosta, la Roca del Vallès, Montornès del Vallès, Palautordera, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Celoni, Sant Llorenç Savall i Vilanova del Vallès. La capacitat màxima de servei de totes aquestes instal·lacions se situa actualment en 323,74 m3/hora d’aigua regenerada.

 

Paral·lelament a aquests treballs de condicionament de les instal·lacions, el Consorci ha demanat a l’ACA els permisos necessaris per poder distribuir aquesta aigua entre els ajuntaments i, en aquests moments, resta a l’espera de rebre els informes favorables per part de la Generalitat de Catalunya per poder emetre la resolució definitiva a favor dels ajuntaments sol·licitants i així poder començar a donar-los servei mitjançant la càrrega de cisternes. Les peticions rebudes fins ara sumen un total de 259 m3/dia d’aigua regenerada.

 

En l’actualitat, a les EDAR gestionades pel Consorci la capacitat de producció d’aigua regenerada amb qualitat suficient per ser destinada a aquests usos encara és limitada  -la majoria són ERA d’ús intern- i no permet regenerar tot el volum d’aigua tractada. Per poder incrementar la producció, cal augmentar les inversions necessàries per part de l’ACA per dotar les EDAR amb tractaments terciaris que assegurin la qualitat i el volum d’aigua a tractar.

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris