Una aula d'informàtica mentre s'està impartint un curs_617x412
Imatge d'arxiu d'una aula d'informàtica d'El Mirador
23/09/2020 Actualitat
Inscripcions obertes als cursos de català

Els cursos, des de Bàsic 1 fins al Superior, es duran a terme de forma virtual i començaran el 5 d’octubre

Cristina Domene

Les inscripcions als cursos de català que ofereix el Servei de Català de la vila estan obertes fins divendres 25 de setembre. Les inscripcions es fan de manera virtual  a https://inscripcions.cpnl.cat, tot i que si alguna persona té problemes, pot demanar cita a través del correu electrònic (castellarvalles@cpnl.cat) o del telèfon (93 714 30 43). Horari: de dilluns a dijous d’11 a 13 h; dilluns, de 17 a 19 h, i dimarts i dijous de 16 a 18 h.

 

A Castellar es farà un curs semipresencial per al nivell inicial. Els dimarts tindrà lloc la classe presencial a una aula d’informàtica d’El Mirador i els dijous es farà de manera virtual. L’aforament, però, s’ha hagut de reduir a 12 persones seguint els protocols que demana l’Ajuntament de metre i mig de distància. “Està pensat per alumnat derivat del Departament de Ciutadania, persones que no coneixen cap llengua romànica, ni el català, ni el castellà, ni el francès i que tenen pendent el certificat d’arrelament i, per tant, un dels passos importants i necessaris és que puguin certificar aquestes 45 hores de llengua catalana”, detalla la directora del Centre de Normalització Lingüística de Sabadell, Elisabet Palomés.

 

La resta de nivells, des del Bàsic 1 fins al Superior, es duran a terme de forma virtual i començaran el 5 d’octubre. L’alumne tindrà un entorn virtual per anar estudiant i fent els exercicis i un tutor que l’anirà guiant en tot el procés de formació de l’alumne.

 

Altres propostes del voluntariat lingüístic han estat adaptades a les mesures covid-19 per poder seguir fent dinamització de la llengua, com les parelles lingüístiques. “En comptes de fer trobades presencials, hem fet voluntariat virtual, de manera telemàtica. La parella es posa d’acord en la plataforma i escull la manera més adient: algunes a través de Whatsapp, Zoom, Skype...”.

 

A Castellar, a partir d’octubre es posaran en marxa els Clubs de lectura, organitzats per la Biblioteca Municipal Antoni Tort, un d’inicial i un altre d’avançat.

 

I també s’està organitzant un concurs de jeroglífics, amb la participació de l’Associació de Comerciants i la regidoria de Comerç de l’Ajuntament de Castellar.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris