IMG 5069 33_1440x961
21/05/2024 Actualitat
La importància dels sistemes de mesura a L’Aula

L’Auditori acull la xerrada del matemàtic Anton Aubanell

Redacció

L’Aula d’Extensió Universitària per a Gent Gran de Castellar del Vallès ha programat avui, dimarts 21, la conferència Una passejada per la història del sistema mètric decimal i del sistema internacional d’unitats, a càrrec del matemàtic Anton Aubanell Pou. Amb la seva àmplia experiència com a catedràtic de matemàtiques i divulgador, Aubanell ha ofert la seva visió sobre l'evolució dels sistemes de mesures que han permès el progrés científic, tecnològic i social.

 

La conferència ha consistit en un viatge històric pels camins que van portar a definir el metre patró. Aubanell ha destacat l'aventura científica que va suposar el mesurament de l’arc del meridià de París entre Dunkerque i Barcelona, una fita que va requerir col·laboració internacional i de la qual el territori català va ser testimoni de primera mà.

 

Amb el seu estil didàctic i apassionat, Aubanell ha aconseguit fer accessible i interessant un tema complex, combinant anècdotes històriques amb explicacions tècniques. Els assistents han pogut apreciar la magnitud de l'impacte que ha tingut el sistema mètric en la nostra vida quotidiana i en el desenvolupament de la ciència moderna.

Comparteix
M'agrada
Comentaris