26/10/2020 Actualitat
Ignasi Giménez: “No es descarta poder comprar testos per part de l’Ajuntament”

L’alcalde Ignasi Giménez ha fet una primera valoració sobre el nou decret d’estat l’alarma, l’entrada en vigor del toc de queda i la greu situació de contagis que està vivint Castellar

C. D. / J. G.

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, ha qualificat de “greu” la situació en què es troba la vila en el context de la pandèmia de la Covid-19. “Castellar no és un cas aïllat, ens podem equiparar als municipis de l’entorn a la comarca, i podem dir que en aquests moments ja tenim transmissió comunitària. Vol dir que el virus s’ha expandit de tal manera que la feina que fan els rastrejadors no aconsegueix atrapar els contagis”, ha explicat Giménez en una entrevista a Ràdio Castellar.

 

En aquesta segona onada de la pandèmia, l’alcalde considera decisiu “poder fer testos massius i no descartem comprar test per part de l’Ajuntament, evidentment d’acord amb les autoritats sanitàries”, ha afirmat. “Hem de poder disposar de testos i incrementar la capacitat diagnòstica i aquí hi hauria un salt importantíssim de millora a l’hora de prendre mesures”, ha aprofundit Giménez, conscient que el col·lapse dels centres de salut també s’estan començant a produir “en la realització de les proves PCR i en les seves posteriors anàlisis per determinar els casos positius” .

 

Segons les darreres dades que ha ofert el mateix alcalde de la vila, hi ha 414 casos per 100.000 en els darrers set dies, “vuit vegades més del que seria recomanable. És una progressió geomètrica”. També ha subratllat que la velocitat de reproducció és d’1,52 i que, per tant, cada 100 casos positius acaben contagiant 152 persones. Finalment, ha informat que de les proves PCR que s’estan fent (900 en la darrera setmana), un 11,71% donen positiu, el doble del que es podria considerar una situació sostenible.

 

Pel que fa a la situació als centres escolars de la vila, l’alcalde ha informat que aquest dilluns hi ha 200 alumnes confinats repartits en  8 grups confinats, cinc dels quals pertanyen a instituts de la vila.

 

Ara mateix, la situació “més preocupant i perillosa” és a les residències: “Dels 108 casos positius de la darrera setmana, 20 són persones d’una residència de la vila”. Giménez ha explicat que la Generalitat ja ha pres mesures i “s’han traslladat a les persones que no han estat contagiades a altres residències perquè no passin la quarantena que haurà de passar la residència”.

Sobre el nou decret d’estat d’alarma i el toc de queda imposat per la Generalitat per als pròxims 15 dies, Giménez ha informat que la policia local establirà controls per garantir el compliment de les restriccions de mobilitat que comporten. “Crec que està més que justificat l’estat d’alarma per la situació gravíssima que estem vivim. Que hi hagi aquest marc normatiu jurídic facilita aplicar mesures”.

Comparteix
M'agrada
Comentaris