05  gREMIS_950x634
La castellarenca Griselda Cardona Alsina, secretària general del Gremi d'Herbolaris al costat d'Antonio Gálvez -de groc- representant la Federació Catalana de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters
04/10/2022 Actualitat
Els gremis d'alimentació de Catalunya demanen solucions per reduir els costos energètics

Entre les diferents entitats que s’han reunit per tractar aquesta problemàtica hi ha la Federació Catalana de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters, representada pel castellarenc Antonio Gálvez, gerent de Cárnicas Merche

Redacció

Els Gremis del comerç d’alimentació al detall, han instat a les administracions a prendre mesures immediates, reals i efectives per reduir els costos energètics, i han alertat del risc accelerat de la desaparició del comerç de proximitat. Entre les diferents entitats que s’han reunit per tractar aquesta problemàtica hi ha la Federació Catalana de Carnissers-Cansaladers-Xarcuters, que tenia com un dels representants al castellarenc Antonio Gálvez, gerent de Cárnicas Merche, i el Gremi d'Herbolaris de Catalunya, amb la castellarenca Griselda Cardona com a secretària general.

 
Els Gremis constaten que  el context actual de la greu situació econòmica està provocada, entre d’altres, per la sostinguda i desbocada pujada de tots els costos energètics, necessaris, per l’elaboració i comercialització dels aliments. 
Els gremis denuncien que una mesura com l’anunciada de topar els preus no és cap solució sinó que, al contrari, pot tenir efectes negatius sobre la producció i la competència. També són contraris a la proposta de la cistella de productes bàsics a preus reduïts a les grans superfícies, que només beneficiarà als grans operadors en perjudici del petit comerç. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris