L'exdiputada de la CUP Gabriela Serra
L'exdiputada de la CUP Gabriela Serra 
17/06/2019 Actualitat
Gabriela Serra parla de desobediència civil

La xerrada tindrà lloc aquest dijous 20 de juny a la Sala d'Actes d'El Mirador

Redacció

Dijous 20 de juny el CDR Castellar parlarà de desobediència civil gràcies l’exdiputada de la CUP Gabriela Serra  a la Sala d’Actes d'El Mirador a les 20 h.


La desobediència civil és entesa com a forma de lluita no violenta, amb el propòsit de provocar un canvi en la llei. “És un instrument de protesta pacífica, de conscienciació i de mobilització política per ser utilitzada quan ja no queden més eines, quan el poder impedeix el debat públic i democràtic”, segons detalla el CDR en un comunicat, que afegeix que “en societats democràtiques, només la pressió  ciutadana és capaç de canviar l’immobilisme al que tendeix la legalitat i l’estat de dret”. Es parlarà de desobediència civil en el marc del procés català. 


Serra, mestra i activista catalana, va ser diputada al Parlament de Catalunya amb la CUP-Crida Constituent entre octubre del 2015 i octubre del 2017. L’octubre del 2018 va incorporar-se com a membre del Consell Assessor per a l’impuls del Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent. Ha estat presidenta de l’Associació de Veïns de Singuerlín a Santa Coloma de Gramenet, membre de les Brigades Internacionals de Pau a Guatemala entre 1987 i 1989 i presidenta de la Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament. També ha estat militant de Cercles Obrers Comunistes i del Moviment Comunista (MC).

Comparteix
M'agrada
Comentaris