24   Contra_1440x961
Fran Gómez, president del Club Atlètic Castellar. || A.S.A.
20/01/2023 Actualitat
Fran Gómez: "Volem arribar al més amunt possible, treballant la base"

Va ser president del Centre Excursionista i anys després arrenca mandat al Club Atlètic Castellar, on vol continuar amb la bona feina de base per fer créixer al màxim el club

Albert San Andrés

· Com arribes a la presidència del Club Atlètic Castellar?
El 2005 vaig deixar el Centre Excursionista, on vaig ser directiu i president. El 2007 el meu fill va arribar al CAC a fer atletisme i vaig començar a col·laborar en temes de competició. Jo havia estat de jove a la JAS sabadellenca i ja coneixia aquest món. Posteriorment, el meu fill va ser el tresorer del club, però ho va haver de deixar i hi vaig entrar com a secretari. Vaig ser membre d’una junta anterior i ara, per circumstàncies vaig muntar una candidatura per entrar-hi de president.

 

· De fet, una presidència una mica accidental. 
El president que havia d’entrar es va fer enrere poc abans de prendre possessió del càrrec i com que no ho vaig veure clar, ens vam veure obligats a formar una candidatura de continuïtat, ja que s’acabaven els terminis per fer-ho oficial. Tres hores abans d’acabar aquest termini es van presentar els papers. Arribo a la presidència perquè considero que la junta que s’hi volia presentar no podia donar-li alegria al club. 

 

· A banda, ets jutge atlètic d’àmbit nacional.
Puc anar a competicions nacionals a jutjar per tot Espanya, des de competicions infantils a professionals. Això et fa conèixer encara més l’esport.

 

· Deies que vas començar a la JAS el teu periple en l’atletisme.
Des dels 16 als 19 era atleta allà i ho compaginava amb l’handbol. Posteriorment, vaig decidir-me per aquest esport i vaig jugar en diversos equips, com el Gràcia o l’Arrahona. Després vaig marxar a la mili, i per poder estar menys temps a la caserna, entrenava amb el Calpisa d’Alacant, un dels millors equips d’aquell moment, juntament amb l’Atlètic de Madrid. En tornar de la mili vaig tornar a jugar a Sabadell amb l’Arrahona i el Fuensanta. Més tard ens vam ajuntar uns quants i es va formar un equip a Castellar, on vaig estar-me fins a retirar-me amb trenta anys llargs.

 

· I de l’handbol vas tornar a l’atletisme.
La meva filla va començar a sortir amb el grup familiar del grup excursionista i vaig acabar dins del club, on a poc a poc vaig entrar a la junta. Més o menys com m’ha passat aquí, al CAC, la presidència va ser una mica per casualitat, ja que en aquell moment no hi havia un relleu clar. Posteriorment, vaig desvincular-me del CEC i vaig acabar al CAC, com he explicat abans.

 

· Quines seran les actuacions de la nova junta del club?
Volem continuar les pautes de la junta anterior, que han anat molt bé en la línia de l’escola. La base s’ha de potenciar i creiem que és el futur de qualsevol club. Si surten o no atletes bons no ens preocupa gaire, volem fer-ho bé i que els infants gaudeixin. Esportivament, l’any passat es va pujar de divisió en el campionat de clubs i crec que mantenir-ho no ha de crear problemes, ja que tenim un gran grup d’esportistes. Ara també arrencaran les obres de la piscina nova i intentarem que ens afectin mínimament. També intentarem organitzar proves importants, així com una jornada del campionat de clubs. Treballarem per  aconseguir bones competicions.

 

· La piscina pot ser una nova oportunitat, per exemple, per als triatlètics?
La idea és fer una piscina que pugui tenir competicions, és a dir, de 25 metres. És un projecte que funcionarà i del qual esperem poder treure profit esportiu.

 

· Hi ha hagut un canvi generacional i s’ha passat dels èxits dels veterans als dels més joves.
Tenim atletes sub-18 i sub-20 que fan grans marques, tenim llançadores becades pel CAR, etc. La gent jove està pujant molt fort, per això no crec que mantenir la categoria sigui difícil. Des de l’escola s’està especialitzant als d’últim any, i tenim bons entrenadors per fer-ho.

 

· Quin és l’horitzó del CAC?
Volem arribar al més amunt possible, treballant la base. Això és una cosa que costarà molt, deixar el club el més amunt possible en aquest mandat. Volem fomentar l’escola amb el gran equip de monitors que tenim. Gràcies a això, l’escola està creixent i la feina és encomiable. 

 

11 respostes

Un tret principal del teu caràcter?
Persistent


Un defecte que no pots dominar?
Impacient


Una persona que admires?
La meva dona


Quin plat t’agrada més?
Estofat


Un color?
Blau


Un animal?
Gos


Un llibre?
El Quixot


Una pel·lícula?
‘Avatar’


Un país?
Espanya


Un atleta de referència?
Carl Lewis


Una fita esportiva?
Barcelona 92

Comparteix
M'agrada
Comentaris