03   marc_617x412
L’Ignasi Rehues amb el Marc Font, a la cuina de la Taverna del Gall. CEDIDA
03/12/2019 Actualitat
Formar-se en l’art de la cuina i la sala

El santfeliuenc Marc Font, alumne de l’Escola d’Educació Especial Xaloc, realitza pràctiques a la Taverna del Gall

C.D.

El santfeliuenc Marc Font, de 18 anys, és alumne de l’Escola d’Educació Especial Xaloc, concretament estudia el Programa de Formació i Inserció d’auxiliar d’hoteleria de cuina i serveis de restauració. Dins d’aquesta formació integral, orientada a la inserció laboral de joves amb capacitats diverses, el Marc ha començat a realitzar la part de pràctiques en el restaurant castellarenc La Taverna del Gall. “Vaig començar a principis de novembre a fer les pràctiques. Ara soc a la cuina. Rento plats, tallo verdures, ajudo a l’Ignasi a preparar la taula. He après a fer arròs amb verdures. El que més m’agrada és sala, però hi seré més endavant. M’agrada servir”, explica l’estudiant. 


El Marc hi treballa 4 hores cada dimecres i dijous, de 13 a 17 hores. En total haurà de fer 200 hores. Hi serà fins el Juny. “En el PFI treballem perquè els alumnes siguin competents en un ofici. En aquest d’hoteleria i restauració tracten molts àmbits -nutrició, cuina, servei, pastisseria- i cadascú mostra les seves habilitats en una cosa o en una altra”, assegura el tutor i psicòleg de l’escola Xaloc, Pere Farrés. 


Des de l’altra part implicada, La Taverna del Gall, asseguren que és una experiència molt gratificant: “Vam rebre una trucada oferir-se si podíem agafar un noi de pràctiques. L’experiència està sent molt positiva. És aplicat, quan no és despista, perquè li agrada molt fer bromes, però això també ens ajuda a estar més alegres”, diu la Núria Roig, cap de sala de l’establiment.  “És que m’agrada molt fer pallassades”, afegeix el Marc, “però sé que haig de ser més seriós”. De fet, el tutor, assegura que l’estudiant de l’escola Xaloc coneix els seus punts de millora: “El Marc és molt competent però sap que pot millorar i ho està fent. L’experiència amb la taverna és fantàstica i el Marc, com és de Sant Feliu, coneix l’entorn, cosa que li permet ser autònom”., explica el Pere.


Aquesta formació de l’escola Xaloc, que l’any vinent farà 20 anys que s’ofereix al centre, permet als estudiants adquirir competències professionals per accedir al món laboral i una formació professional elemental que faciliti la seva incorporació a un entorn de treball. En el curs es posa èmfasi en les parts més pràctiques i les que fan referència a la inclusió social. “En el futur m’agradaria treballar de cambrer, continuat amb aquesta feina”, conclou el Marc.  

Comparteix
M'agrada
Comentaris