parc canyelles_1440x961
Pràcticament tot el camí arranjat compta amb una vista de l’església de Sant Esteve de Castellar del Vallès / Aj. Castellar
02/02/2023 Actualitat
Finalitzen les obres de millora dels entorns del parc de Canyelles

Una escala nova enllaça la part antiga del parc de Canyelles, amb la part nova, just a sota del campanar

Redacció

L’Ajuntament ha finalitzat recentment les obres de millora dels entorns del parc de Canyelles i la seva connexió amb el camí del riu Ripoll. Els treballs, iniciats a finals de 2022, han possibilitat l’obertura de noves connexions del parc, la millora dels escorrentius d’aigua i altres millores ambientals al llarg del camí que va paral·lel al torrent de Canyelles.

 

D’una banda, s’ha completat la construcció d’una escala que ha permès obrir un accés més directe que enllaça la part antiga del parc de Canyelles amb la part nova, just a sota del campanar de l’església de Sant Esteve. Per a la seva edificació s’ha reutilitzat part de la vorada de pedra que es va extreure amb motiu de les obres dels carrers del Doctor Vergés i Girona. 

 

Un altre dels elements significatius de l’actuació ha estat la millora dels entorns de la font i la bassa de les Bassetes, situades en un tram intermedi del camí. L’actuació ha permès que s’hi pugui accedir més fàcilment, consolidar el talús i desviar les aigües d’escorrentiu per evitar possibles inundacions en cas de pluges intenses .

 

També s’han col·locat diversos trams de tanca de seguretat al llarg del camí i s’ha instal·lat malla de fibra de coco en diversos talussos amb l’objectiu de retenir les terres mentre arrela la vegetació que s’hi ha plantat. A més, s’ha fet la millora vegetal del mur de contenció que dona al carrer de les Bassetes i s’han desbrossat i netejat diversos marges. Finalment, s’ha desviat l’accés al camí del riu Ripoll a la zona del Brunet, modificant-ne el pendent, reconduint també les aigües de la cuneta de la carretera B-124, i s’ha facilitat l’accessibilitat mitjançant unes baranes de fusta de castanyer sense pelar, més resistent a la intempèrie.

 

Pràcticament tot el camí compta amb una vista de l’església de Sant Esteve de Castellar del Vallès, fet que promou que sigui una zona agradable per al passeig dels vianants.

 

Les obres han anat a càrrec de l’empresa Naturalea i han tingut un cost de 40.000 euros.

Comparteix
M'agrada
Comentaris