A7R04745_1440x961
Vistes del torreó amb la Senyera el diumenge de l 'Aplec de Tardor del Puig de la Creu || Q. Pascual
20/09/2021 Actualitat
La Festa de la Tardor torna a coronar el Puig de la Creu

Després d'un any sense celebrar-se, la cita va servir per presentar el projecte de millora de l'entorn de l'església

Excursionistes, ciclistes i corredors van tornar a pujar al Puig de la Creu, aquest diumenge al matí, per a celebrar la 19a Trobada de Tardor. Després d'un any sense poder-se celebrar per culpa de la pandèmia, la cita va tornar a servir com a cloenda simbòlica de la Festa Major de Castellar. Unes 150 persones van pujar de forma esglaonada a la muntanya durant la jornada, una bona part dels quals van ser curiosos que es van interessar per la celebració. El sol, radiant durant tot el matí, va acompanyar la festa. 

 

Aquest any, a més, la festa comptava amb una novetat. A l'interior de la capella romànica de l'església, unes làmines il·lustraven el projecte 'Entorns del Puig de la Creu', que va ser presentat a les 12 h. Es tracta d'una iniciativa impulsada per Gener Martí, qui és al capdavant de l'entitat Amics del Puig de la Creu i ha encarregat a l'arquitecte Pere Roca Roumens un projecte per a millorar l'entorn de l'edifici. Hi havia un projector que anava informant a través d'informació i breus ressenyes que explicaven la iniciativa. 

 

Tal com va explicar el mateix Martí diumenge, s'ha calculat que unes 30.000 persones a l'any pugen al Puig de la Creu. Les actuacions previstes a la zona que envolta l'edifici permetran adaptar-se a l'alta afluència de la muntanya, fer-la més transitable i garantir-ne el bon estat de conservació.

 

Participants de l'Aplec de Tardor del Puig de la Creu al peu del torreó || Q. Pascual

Participants de l'Aplec de Tardor del Puig de la Creu al peu del torreó || Q. Pascual
 

Com és habitual en la trobada, es van obrir les portes perquè els visitants poguessin accedir al pati interior de l'edifici que corona la munyanya. Tenint en compte que els assistents a la festa van pujar esglaonadament a la muntanya durant el matí, l'accés gairebé no es va haver de controlar. També van poder visitar la capella romànica i accedir al terrat i al torreó, que recentment ha estat restaurant i compta amb finestres de vidre. No va faltar tampoc l'esmorzar de brasa, amb botifarres i llesques de pa. I, malgrat aquest any no hi va haver concert de Cobla, sí que es va celebrar una audició de sardanes, rere el títol Aires de Castellar del Vallès. En canvi, la pandèmia sí que va anul·lar la tradicional pujada dels Gegants de Castellar i de Sentmenat.

 

No tots els assistents van coronar el Puig de la Creu durant el matí. Uns quants, com cada any, van pujar-hi un dia abans i van fer-hi nit. Van ser els més matiners, que van aprofitar per fer els cants de lloança a l'interior de la capella, connectant amb la pregària Laudes de l'Abadia de Montserrat. A continuació, van realitzar l'ofrena de llànties.

Comparteix
M'agrada
Comentaris