30anysINSCastellar08_617x412
Una de les activitats que es van fer durant la Festa del 30è aniversari,  on es feia la cloenda dels actes / Carles Díaz
30/05/2018 Actualitat
Festa de cloenda del 30è aniversari

El centre educatiu tanca els actes de celebració amb una festa multitudinària al pati de l’institut 

Cristina Domene

L’Institut Castellar ha tancat el seguit d’activitats que han celebrat durant el curs, amb motiu del seu 30è aniversari, amb una festa de cloenda. 

 


Divendres, 25 de maig, el centre educatiu va celebrar organitzar un gran acte on es va implicar tota la comunitat educativa. Professors, alumnes i fins i tot pares i mares van celebrar conjuntament els 30 anys d’Institut i posar el punt  final a aquest curs.  

 


Seguint la idea de la Festa de les Cultures, que l’Institut ha organitzat durant molts anys, un dels punts forts de la trobada és la solidaritat. Així, els diners que es van recaptar de la venda dels tiquets per a la botifarrada i per als tastos de pastissos aniran a una ONG, encara per determinar.  De fet, l’elaboració i tast de pastissos per part dels alumnes és ja una tradició, proposada pel Departament d’Anglès. “Convidem als alumnes a preparar les receptes que els hi proposem a la classe d’anglès”, explica un dels professors.

 

L’elaboració i tast de pastissos per part dels alumnes és ja una tradicióSegons el director, Jaume Quera, que deixarà el càrrec aquest curs per jubilació, “ha estat un final de curs molt potent”. La jornada va començar amb el muntatge de les paradetes al pati. Després, es va fer un flash mob i amb la col·laboració de tothom es va fer un 30 gegant al pati de l’institut. Després la música i el ball –swing, zumba- van prendre el protagonisme. “És una festa on tot el professorat s’implica i hi treballa molt. La festa ha anat molt bé i tothom està gaudint”, va dir Quera. De fet el director va comentar que potser de cara a l’any vinent, “es canvia el model de Festa de les Cultures i reinventem el format”.

 

 

 

 

La celebració del 30è aniversari s’iniciava el passat octubre amb un sopar. Des d’aleshores s’han organitzat una desena d’actes, entre altres, l’espectacle Federico García, dirigit per Pep Tosar; l’obra de teatre El metge de Lampedusa, de Xicu Masó, Les converses per entendre el  món actual o la xerrada de l’escriptor francès Romain Puértolas.

 


Medalla de la vila
En el ple de dimarts es va aprovar per unanimitat l’atorgament de la Medalla de la Vila a l’Institut Castellar, per reconèixer la contribució del centre a l’educació i la formació de joves de Castellar i Sant Llorenç Savall. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris