12 satisfyer_950x634
L’estimulador femení ha estat un èxit de vendes al Nadal || Arxiu
16/01/2020 Actualitat
El fenomen social de l’estimulador femení

L’aparell, conegut com a succionador, ha estat número 1 en vendes al Nadal en botigues i webs eròtiques i a Amazon

Cristina Domene

Després de les vacances d’estiu se’n va començar a sentir a parlar. De les converses entre amigues va passar als grups de WhatsApp, a les xarxes socials, a protagonitzar mems i, fins i tot, als dinars familiars. A poc a poc ha anat trencant barreres, però ha estat aquest Nadal quan l’estimulador de clítoris, conegut també com a succionador, ha viscut un esclat de vendes. L’aparell, discret, amb un disseny elegant i de menys de 17 cm, estimula el clítoris sense necessitat de contacte, ja que provoca pulsacions a través d’ones. 


La revolució d’aquesta joguina sexual ha arribat amb la marca Satisfyer, que ha estat un èxit de vendes en botigues i webs eròtiques i també a Amazon. La castellarenca Anna Saperes, directora tècnica de la Carmayola Picant, empresa catalana dedicada a la venda de joguines sexuals i reunions tupper sex, ha explicat que en el període nadalenc han venut 200 unitats de diferents marques, però sobretot del Satisfyer Pro 2. “Fa tres anys que venem succionadors, però eren caríssims. I de cop, creiem que gràcies a diferents noies que van parlar-ne a Instagram i  a les xarxes socials, com la il·lustradora Moderna de Pueblo, ens en van començar a demanar. I després, ha anat corrent de boca a orella, tothom ho volia provar i qui ho provava, realment li agradava molt i ho acabava recomanant a tot el seu entorn”.

 
Sí, però amb moderació
Per a la, psicòloga, sexòloga i terapeuta de parelles Eva Juni, entre altres coses positives de la democratització del l’aparell, hi ha la normalització de la masturbació femenina. “El que penso que és més important de la moda d’aquesta joguina és que dona l’opció a parlar-ne i a trencar tabús i mites sobre la sexualitat i el plaer femení, i desvincular l’orgasme femení de la penetració. És important situar el clítoris com a protagonista de l’orgasme femení”


Aquest fenomen social, sexual i feminista ha suposat, per a Saperes, una revolució: “Com estem en la revolució femenina i feminista, les dones ens estem rebel·lant. Tinc noies joves que me n’han comprat, però també dones grans i senyors que el demanen per a les senyores. Tietes de 70 anys que demanen ‘allò de les ones’. A la gent ja no li fa vergonya, ha sigut brutal perquè tothom en parla”. Tot i que se n’ha fet molta broma al voltant que els homes se senten reemplaçats per l’aparell, el cert és que ha tingut molt bona acceptació: “Es fa molta conya, però al revés, molts homes li han comprat a la seva parella”, diu Saperes, que creu que l’esclat ha estat una moda, que anirà a menys. “Seguirem venent però la punta ja ha passat. Ara hi haurà el boom del succionador dels homes. Un succionador / vibrador que Satisfyer ja ha posat a la venda”.

Tot i els aspectes positius, la sexòloga Juni alerta que l’estimulador s’ha de fer servir amb moderació: “L’ús continuat pot crear-ne dependència i dificultar generalitzar la resposta orgàsmica. Quan acostumes el receptor sensorial a una estimulació tan intensa, tan ràpida i directa, posteriorment la persona pot tenir dificultat a l’hora de voler replicar aquestes sensacions en altres contextos i això pot generar frustració, entre altres problemes”. És un complement que està molt bé, assegura Eva Juni, que també assenyala, però, que “només aborda la part física”

Comparteix
M'agrada
Comentaris