B7R04783_1440x961
Oriol Ferrer, Albert Pascual i Josep Rosell durant el col·loqui || Q. Pascual
26/02/2024 Actualitat
Fascinats per la figura de Miró

El film explica el procés creatiu de l’artista, a més, dels fets més destacats de la seva trajectòria

Jaume Clapés Solé

Més d’una vuitantena de persones van assistir a la projecció de la pel·lícula Miró. Aquesta segona projecció del BRAM! va comptar amb la presència de tres implicats en el film: Oriol Ferrer, el director; el castellarenc Albert Pascual, el director de fotografia, i Josep Rosell, el director artístic que ja havia assistit a la projecció d'El mestre que va prometre el mar.


Després d’una breu presentació que van fer abans de la projecció, els convidats van tornar a aparèixer en acabar la pel·lícula per a respondre les preguntes dels espectadors.


En el col·loqui tots tres van expressar la fascinació per la figura de Joan Miró. Tot i tractar-se d’un llargmetratge d’encàrrec per a televisió, durant el procés de documentació havien descobert un personatge fascinant, “i aquest va ser el motor creatiu de la pel·lícula”, va afirmar Ferrer, el director de la cinta. 


Ferrer va expressar, també, la voluntat d’anar més enllà del biopic, els fets coneguts de la seva vida, i reflectir el procés creatiu del pintor. 


Rosell, per la seva banda, va assenyalar la importància del quadre “El segador” per a la figura de Miró. Aquest quadre no es conserva i es van haver d’imaginar els colors per al film, ja que no es coneixen. L’única constància de la pintura són fotografies en blanc i negre.


Pascual va destacar la llibertat que va tenir en el rodatge, sobretot durant les escenes que representen el naixement del surrealisme.

Comparteix
M'agrada
Comentaris