Una imatge de les portes obertes de l'Escola El Sol i La Lluna de l'any passat_617x412
Una imatge d'arxiu de les portes obertes de l'Escola El Sol i La Lluna - M. Antúnez
28/05/2020 Actualitat
A l’expectativa de com serà l’inici del pròxim curs escolar

L’Ajuntament s’ofereix per cedir equipaments a les escoles

Jordi Rius

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, va explicar la setmana passada les directrius bàsiques del pla de retorn a les escoles a partir del curs que ve, les instruccions del qual es podrien posar en pràctica al juny en aquells territoris que entrin a la fase 2 i les escoles puguin rebre alumnes amb caràcter voluntari, sobretot  aquells que acaben una etapa educativa, encara que no sigui amb gran quantitat. Divendres passat també, hi va haver una reunió d’alcaldes i regidors d’Educació amb el director de Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas, i la sensació és que “tothom està esperant que les directrius que va donar el conseller  i que s’estan començant a explicitar formalment s’acabin de desenvolupar i tinguem clares les línies que s’han de treballar des de les escoles respecte les ràtios o els metres quadrats”, explica el regidor d’Educació de Castellar, Joan Creus.

En aquest sentit, l’Ajuntament va fer l’oferiment “dels equipaments municipals que siguin necessaris per poder fer la millor distribució i que el  primer trimestre del nou curs es pugui iniciar amb totes les garantiese encara que evidentment hi ha encara moltes incerteses tot i que s’està evolucionant en una línia positiva”, recalca Creus.

En el futur més immediat, hi ha la preocupació per a totes les activitats d’estiu i casals enriquits. Des dels Serveis Territorials van oferir la  possibilitat de tenir els centres d’infantil, primària i secundària a disposició del municipi “per fer-hi les activitats i els casals d’estiu”. Mentrestant, “s’ha d’intensificar la neteja i desinfecció de les escoles, és una cosa que estem treballant des de l’Ajuntament amb els centres” , explica Creus.

 

ESCOLES BRESSOL

El regidor d’Educació també ha apuntat una de les grans incògnites del moment. Què passa amb les escoles bressol? Només  poden incorporar cinc alumnes per aula a partir de la fase 2 i això suposa un gran problema per a les famílies perquè no tots hi podran portar els seus fills i també per a les mateixes escoles bressol perquè, segurament no obriran fins que la ràtio d’alumnes sigui més gran a partir de setembre.

 

PREINSCRIPCIÓ A TORRE BALADA

L’escola Municipal de Música Torre Balada obre  dilluns 1 de juny i fins al dia 12 el seu període de preinscripció pel pròxim curs 2020-2021 sempre que hi hagi places disponibles. A causa de la Covid-19 enguany la preinscripció es farà de forma telemàtica. Cal enviar al correu electrònic escolamusica@castellarvalles.cat el formulari que  es pot trobar a www.castellarvalles.cat/preinscripcioescolademusica. El centre comunicarà l’admissió per correu electrònic a les famílies. La programació ofertada és Llenguatge musical/Musicant i instrument. (Iniciació, nivell elemental i nivell avançat); Mòduls (Orquestra, Cant Coral, Música de Cambra, Composició...);Música moderna i Música per adults. La matriculació també es farà  online, els dies 17, 18 i 19 de juny. D’altra banda,fins al 5 de juny es pot fer la preinscripció per a programes de formació i inserció. Fins al 3 de juny es poden presentar les sol·licituds per a batxillerat. Aquest divendres es coneixerà la llista de sol·licituds amb la puntuació provisional per a Infantil, primària i ESO i se sabrà l’oferta inicial dels cicles de grau mitjà d’FP i arts plàstiques i disseny.

Comparteix
M'agrada
Comentaris