05 A7 8350 7_1440x961
L’Escola d’Estiu d’Atletisme organitzat pel CAC a les pistes d’atletisme també inclou un casal inclusiu / Q. Pascual
30/06/2020 Actualitat
Un estiu per oblidar el confinament

Els casals d’estiu, que ja estan a tota marxa, permeten que els infants i els adolescents tornin a socialitzar entre ells 

Cristina Domene

Es trobaven a faltar els riures i els crits d’infants jugant plegats a carrers, places i patis d’escola. O fent esport. O qualsevol altra activitat com la música, el ball o les arts plàstiques, que van haver de deixar aparcades durant uns mesos a causa del confinament. Els casals d’estiu han tornat de nou aquesta banda sonora que acompanya la canalla. Més de 35 propostes, de les quals moltes han començat aquesta setmana, que han permès que els infants i els adolescents hagin tornat a socialitzar entre ells. “Sento molta alegria de poder tornar a veure gent que no he vist en aquests mesos.  El confinament ha anat bé, però de vegades he estat una amiga atabalada. Ara ja puc veure els familiars i els amics, encara que sigui amb mascareta”, explica la Katy d’11 anys, des de les Pistes d’Atletisme. Tot i que no practica aquest esport, ha decidit fer aquest juliol l’Escola d’Estiu d’Atletisme, proposta del Club Atlètic Castellar. “Jo no faig atletisme, però com venen les meves cosines, m’hi he apuntat. Ens ensenyen diferents  especialitats d’atletisme, però també estem fent activitats i jocs. He conegut un nen i als altres ja els coneixia”


El coordinador d’aquest casal, emmarcat en la iniciativa ‘Un estiu enriquit’, és l’Ángel Vilalta. Ell detalla que han volgut fer un seguiment de l’escola d’atletisme que porten a terme durant l’any -que es va haver d’aturar- i a la vegada combinar-ho amb el lleure esportiu, perquè els nens puguin tenir un estiu divertit i feliç. “Està anant molt bé, s’han omplert gairebé les 40 places que oferíem i els nens han vingut molt animats. Pensàvem que vindrien més tímids per tot el que ha passat, però han vingut actius i amb ganes de parlar. Tenim nens i nenes d’entre 5 i 13 anys, en diferents grups, que no tenen contacte entre ells per mesures de seguretat”. Del grup dels ‘minis’, l’Eloi, amb 6 anys, diu, molt content, que l’any passat ja va venir a les pistes: “Hi ha moltes peces amagades i les hem de trobar, tenim un mapa. Quan les tinguem totes podrem muntar un puzle”. Una mica més enllà està el grup dels petits. El Carles, de 9 anys, explica que fa atletisme i li agrada molt córrer: “Tenia ganes de tornar perquè portava tres mesos sense venir. Alguns companys del casal ja els conec d’abans i els altres els he conegut aquesta setmana, però ja som amics”


Enguany, el CAC també ha organitzat un casal inclusiu: “Hem fet, conjuntament amb el Grup Esportiu TEB, un casal d’estiu inclusiu i estan també en aquest espai tan gran fent esport, i activitats. És un grup de sis persones majors d’edat”


Estiu enriquit
Enguany els infants i el jovent de Castellar ha pogut escollir entre 35 activitats diferents: rítmica, basquet, tennis, escalada, aventura, trial, anglès, arts escèniques, música, esplais... un ventall molt ampli d’opcions amb una particularitat comuna: complir amb la normativa i protocols sanitaris establerts per la situació de pandèmia de la Covid-19. Per fer-ho adequadament les entitats promotores han rebut formació específica i també suport per part de l’Ajuntament: “Per les activitats fem servir material separat per a cada grup, que després hem de netejar. Si fem servir alguna peça de roba, ens l’emportem per rentar-la.  Genera més feina i suposa més coordinació, però els monitors ho tenen molt assumit i una vegada agafem la rutina, estem funcionant tot molt bé”, assegura Vilalta.


Totes les propostes d’aquest estiu s’agrupen en el projecte ‘Un estiu enriquit’, que compta amb una dotació extraordinària de l’Ajuntament de 270.000 euros per tal de donar suport a les entitats organitzadores i a les famílies, per promoure la participació dels infants i adolescents. La finalitat és compensar els efectes del confinament amb un estiu ric d’oportunitats educatives.

Comparteix
M'agrada
Comentaris