WhatsApp Image 2021 11 22 at 12.12.31_1440x961
Infants dels dos esplais durant les activitats lúdiques del DUDI - CEDIDA
24/11/2021 Actualitat
Els esplais Xiribec i Sargantana, units pels drets dels infants

Les dues entitats van organitzar activitats lúdiques i el concerts dels Més Tumàcat per celebrar el DUDI

Els esplais Xiribec i Sargantana van tornar a unir-se per celebrar el Dia Internacional dels Drets dels Infants (DUDI), aquest dissabte a la tarda a la plaça de Mirador. La jornada va començar amb diferents activitats lúdiques entre el més d'un centenar d'infants de les dues entitats i va acabar amb el concert dels Més Tumàcat, una companyia que ofereix espectacles musicals per a públics familiars. 

 

El DUDI es va celebrar per primera vegada de forma conjunta entre Xiribec i Sargantana l'any 2019. De fet, va ser el primer acte que les dues entitats van organitzar de forma conjunta en la seva història. Aquest dissabte, va tornar a ser una ocasió, tal com reconeixen els organitzadors, per a estrènyer la relació entre monitors i infants de les dues entitats. 

 

"Compartim la mateixa vocació entre els dos esplais i fer xarxes és enriquidor i molt interessant", valora Jan Gili, un dels monitors de l'esplai Sargantana. Les activitats lúdiques es van pensar conjuntament i a l'hora de dur-les a terme també van ser coordinades pels dos esplais. Els infants, a més, van tenir una sorpresa. Durant la tarda van aparèixer els dos personatges referents de les entitats, el Pastor Xiribec i l'Evaristo. El concert dels Més Tumàcat, una proposta animada i riallera, va atraure famílies externes a les entiats, a la plaça del Mirador. 

 

WhatsApp Image 2021 11 22 at 12.12.33

Concert dels Més Tumàcat, a la plaça del Mirador - CEDIDA
 

 

 

La commemoració va servir per reflexionar. A darrere d'algunes de les activitats, hi havia la intenció de fer pensar els infants. Aquest any, sobre "els abusos del poder adult que s'exerceix" cap a ells. Va ser un èxit, segons valoren des de l'organització. "Ens hem quedat amb ganes de fer més coses. Els DUDIS van per llarg", celebra el monitor. 

 

Per a la commemoració del DUDI, Castellar del Vallès ha organitzat diverses propostes des del 20 fins al 28 de novembre. Durant aquests dies es podrà veure una exposició de llibres al voltant dels drets dels infants a la Biblioteca Antoni Tort. El diumenge, a les 12 h a l'Auditori Miquel Pont, se celebrarà l'obra La motxilla de l'Ada, amb Teatre al detall. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris