A7R06006_1440x961
Infants castellarencs en la darrera celebració del Dia Universal dels Drets dels Infants || Q. Pascual Quim Pascual
20/11/2023 Actualitat
Els esplais visibilitzen els drets dels infants jugant a la plaça del Mirador

Còlonies i Esplai Xiribec, l’Esplai Sargantana i l’Esplai Corriol van celebrar una festa multitudinària amb concert de Bufanúvols

Esplais, famílies i entitats van aprofitar la commemoració d'aquest dilluns del DUDI, el Dia Universal dels Drets dels Infants, per organitzar activitats el dissabte i el diumenge a diferents llocs de Castellar. Van ser propostes de lleure, però alhora molt pedagògiques, com les de Còlonies i Esplai Xiribec, l’Esplai Sargantana i l’Esplai Corriol. 

 

L'acte de les entitats va ser el més multitudinari, sota el nom de “Celebrem el DUDI”. Els esplais van organitzar un conjunt de proves per treballar amb els infants i les famílies els diferents drets que es reivindiquen cada 20 de novembre, per commemorar l'aprovació de la Declaració dels Drets del Nen l'any 1959 i de la Convenció sobre els Drets de l'Infant el 1989.

 

Els esplais van treballar el dret a l’ajuda, el dret al joc, el dret a ser un mateix, el dret a ser escoltat, el dret a la participació, el dret a la pau i el dret a l’educació. "Podien anar passant lliurement per les proves i n’hi havia algunes que es feien en moments puntuals de forma conjunta. Hi ha hagut força participació", explicaven des de l'organització. Després, dos infants de cada esplai van llegir un manifest que recalcava la importància d'aquests drets i, finalment, es va celebrar un concert dels Bufanúvols, la companyia d'espectacles infantils formada per Pau Tarruell i Carmina Mas. 

 

"Hem fet el joc del telefon per representar el dret a escoltar, hem fet un espai per representar el dret al joc, una activitat d'autoretrats pel dret a ser un mateix, danses per representar el dret a l'educació en el lleure i alguns jocs cooperatius per representar el dret a la participació", afegien des dels esplais. 


Per altra banda, l’endemà al matí, La Taca va muntar inflables, tallers i una xocolatada a càrrec de Llullu Cakes, a més d'animació infantil. I les activitats no s'aturaran, ja que el dissabte següent, 25 de novembre, la Ludoteca Municipal Les 3 Moreres proposa l’activitat familiar “Desitjos del cor pels drets dels infants” on els infants, acompanyats d’un adult, podran fer un cor de feltre. Entre altres propostes, la Biblioteca Municipal Antoni Tort exposa un recull de bibliografia relacionada amb la matèria, que es pot veure fins al dissabte 25 de novembre.

Comparteix
M'agrada
Comentaris