terrasses_1440x961
Des d'aquestt dissabte, estan prohibides les reunions públiques i privades de més de 6 persones per frenar l'avanç del coronavirus
26/09/2020 Actualitat
Es prohibeixen les reunions i trobades de més de 6 persones

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquest dissabte la resolució que limita les trobades i que té una vigència de 15 dies

Des d'aquest dissabte i durant un període de quinze dies estan prohibits els grups de més de sis persones. El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) ha publicat aquest dissabte la resolució. Es prohibeixen les trobades i reunions de més de sis persones, excepte que siguin convivents, tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic. En les reunions que concentrin fins a sis persones en espais públics no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes. Així mateix, es limita a sis el nombre de persones que poden ocupar una taula o agrupacions de taules en els establiments d'hoteleria i restauració, tant en espais interiors com en terrasses. 

No es consideren incloses en aquesta prohibició les activitats laborals, les activitats de culte, actes religiosos, inclosos casaments, serveis religiosos, celebracions i cerimònies fúnebres, ni els mitjans de transport públic. També resten excloses d'aquestes limitacions les activitats culturals, d'arts escèniques i musicals, cinema o exposicions tant en recintes estables, com ara teatres, cinemes, carpes de circ o similars, sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT. Les biblioteques, arxius, museus i monuments han de romandre oberts amb subjecció al corresponent pla sectorial de represa aprovat pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

La realització d'activitats lúdiques, recreatives i l'obertura al públic d'equipaments esportius, com ara piscines descobertes, parcs d'atraccions i parcs infantils, activitats esportives, com ara gimnasos i instal·lacions esportives, es pot dur a terme sempre que es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.

Com que la mesura afecta les llibertats i els drets fonamentals, no s'ha publicat al DOGC ni ha entrat en vigor fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) l'ha ratificat, cosa que va fer ahir. La prohibició es va anunciar dimarts i el PROCICAT la va aprovar dimecres amb l'objectiu de minimitzar la transmissió del virus en entorns i ambients familiars i trobades entre amics.

Comparteix
M'agrada
Comentaris