04  Consells_950x634
Representants municipals amb els integrants dels Consells d'Infància i d'Adolescents d'aquest curs
06/02/2023 Actualitat
Es formen els nous Consells d’Infants i Adolescents

Estan constituïts per infants i joves de 5è de primària a 4rt d’ESO

Redacció

Una trentena de persones van acompanyar dijous de la setmana passada als i les representants dels Consells dels Infants i dels Adolescents del Municipi en  l’acte de constitució d’aquest curs 2022/2023. Aquests òrgans de participació estan formats per infants i joves de 5è de primària a 4rt d’ESO de tots els centres educatius de la vila. 


La sessió va comptar amb la presència de l’alcalde de Castellar del Vallès, Ignasi Giménez, el regidor d’Infància i Adolescència, Dani Pérez, el regidor d’Educació, Joan Creus,  a més dels familiars dels representants i els dinamitzadors dels  dos consells. 


Enguany, pel que fa al Consell dels Infants,  els representants dels vuit centres escolars han constituït quatre comissions de treball: comissió de neteja, que s’ha plantejat com a objectiu conscienciar al conjunt de la població sobre la necessitat i el foment del reciclatge; la comissió de trànsit que s’ha proposat com a missió  per aquest curs millorar la senyalització i l’accessibilitat dels elements reguladors del trànsit rodat; la comissió d’extraescolars que pretén estudiar l’oferta d’activitats extraescolars del municipi per tal de millorar-la i adaptar-la a les demandes dels infants del municipi i per últim, la comissió d’infraestructures, que té com a finalitat la millora i adaptabilitat de la via pública així com els equipaments municipals i l’entorn de la vila.  


Quant als representants del Consell dels Adolescents, han començat a treballar el disseny d’accions encaminades a la lluita per a la igualtat entre homes i dones, i el foment de la participació juvenil a Castellar del Vallès. 


REUNIONS MENSUALS A LA FÀBRICA
Els dos òrgans que ja estan funcionant des de principis de desembre de 2022, es reuneixen mensualment a La Fàbrica per posar en comú, dissenyar i implementar les accions que es derivin de cadascun dels objectius que s’han plantejat durant aquest curs. 


Durant l’acte de constitució dels dos òrgans de participació, l’alcalde va agrair als infants i adolescents “la vostra implicació voluntària, per tal de ajudar-nos a millorar el nostre poble” i va remarcar que “ els infants i joves de la nostra vila sou la generació del present i heu de fer valer els vostres drets, sobretot el dret a la participació, el dret a opinar i a fer que la vostra opinió sigui escoltada i tinguda en compte”. 

Comparteix
M'agrada
Comentaris