1_1440x961
Imatge actual de l'edifici de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil, propietat dels Escolapis. I. Vizuete
27/02/2020 Actualitat
ERC recull signatures per recuperar l’edifici de l'antiga Caserna com a equipament

Instal·laran una parada informativa el matí d'aquest dissabte al carrer Sala Boadella

ERC està fent una campanya de recollida de signatures per demanar que l’edifici del Passeig -propietat de l’ordre dels escolapis-, que fins a principis de la dècada passada acollia la Caserna de la Guàrdia Civil i que porta anys sense ús,  sigui equipament municipal. El Patronat Tolrà el va cedir als escolapis perquè fessin una escola que va funcionar durant la República i que després de la guerra va passar a ser caserna del cos armat. Aquest dissabte ERC posarà una paradeta al carrer Sala Boadella per sumar firmes a aquesta causa. A més, el grup republicà també recollirà  fons per a la caixa de solidaritat dels presos polítics i exiliats. 


“Aquest edifici hauria d’haver conservat sempre la qualificació d’equipament de propietat privada, podent-se destinar a usos socials, educatius o culturals”, apunten des d’ERC, formació que defensa que, amb aquesta qualificació, “l’Ajuntament el podria haver adquirit fins a 80% menys del preu de mercat”. La darrera modificació del POUM, aprovada definitivament el mandat passat per l’actual equip de govern, marca la parcel·la com a zona d’habitatge. Segons els republicans, la més que probable venda d’aquest edifici per part dels escolapis, “com a habitatge lliure, generarà unes plusvàlues que majoritàriament no seran per al municipi” i es perd l’oportunitat, al seu parer, “de preservar la memòria històrica i la voluntat original” del Patronat Tolrà.

 

Recurs
ERC també ha anunciat que presentarà un recurs contra la Resolució d’Alcaldia que va retirar de l’ordre del dia del Ple de febrer una moció que proposava modificar el Planejament Urbanístic per retornar la qualificació d’equipament a la caserna en considerar que el tema ja s’havia votat i debatut al ple de gener i el ROM dicta que cal esperar un any per poder tornar a entrar una moció per parlar del mateix tema. “Formalment és molt greu”, considera el portaveu d’ERC, Rafa Homet, qui també titlla la decisió “d’inaudita”. Justament, en el ple de gener es va dir que l'any 2010 els tribunals havien dictaminat que la propietat era dels escolapis tot i les reclamacions del consistori.En pocs mesos, segons es va dir també, els propietaris ho podrien vendre per fer nous habitatges. 

 

Comparteix
M'agrada
Comentaris