Sense títol_950x634
Ainhoa Martínez interpretant una coreografia a la plaça Lluís Companys. || YOUTUBE
16/10/2020 Actualitat
ERC recorda la relació fraternal entre Companys i Blas Infante

L'acte, que es va fer dijous en el 80è aniversari de l'afusellament del president Companys, es va fer de manera telemàtica

Jordi Rius

ERC va celebrar ahir, com ve sent tradició des de fa anys, la figura de Lluís Companys coincidint amb l’aniversari del seu afusellament, del qual ahir es complien 80 anys del seu assassinat. Per qüestions de seguretat i per complir amb les normes higièniques per la Covid-19, l’acte es va fer de manera telemàtica i es va retransmetre pels canals de Facebook Live i Youtube d’ERC de Castellar. El portaveu del grup municipal d’ERC, Rafa Homet, va dir que des de fa alguns anys es recorda les diferents facetes del president Companys a través d'altres figures properes contemporànies "que ens permeten dibuixar tots els angles d'un personatge molt polifacètic, d'algú absolutament carismàtic com era el president Companys". En aquesta ocasió, l’acte va girar al voltant de la relació de Companys amb Blas Infante, pare de la pàtria andalusa. Segons Homet, "tots dos es consideraven com a germans i es van intercanviar diverses cartes" i de fet, el primer dis curs que va fer Companys en la primera sortida del penal de Puerto de Santa María (Cadis), "el va fer convidat a Còrdova per Blas Infante i el seu grup".

Josep Serra va llegir una carta que Blas Infante va adreçar a la Generalitat quan va ser detingut al penal de Puerto de Santa María acusat de rebel·lió militar pels fets d’octubre de 1934. L’acte va comptar amb la participació de la ballarina Ainhoa Martínez que va ballar un parell de coreografies.

 

f86806f6 c07a 45f5 9b07 6ba87def1044

Comparteix
M'agrada
Comentaris